Snabb varning för Espanyol och gårdagens kortspel satt till 1,83. Vore härligt att inleda helgen med ännu en fullträff. Fredagar brukar bjuda på en del sköna matcher här och där. I kväll vänder jag blickarna mot Frankrike där det spelas matcher i andradivisionen Ligue 2. En spelvärd liga med fina odds även när toppen möter botten. Här fokuserar jag dock på ett mittenmöte mellan två lag med motsatt formkurva.

Senaste möte
2014-08-14 Nancy-Nimes 0-0

LIGUE 2
9. AS Nancy 21 7 7 7 28 - 26 28
10. Nimes Olympique 21 7 7 7 26 - 31 28

Nimes hemma
11 4 5 2 17

Formen
V, V, V, F, F,

Senaste match
Dijon-Nimes 4-5

Nancy borta
10 3 2 5 11

Formen
F, O, F, F, F

Senaste match
Arles-Nancy 1-0

Nimes tar emot superfloppen Nancy på fredagskvällen. Nimes kommer från tre raka segrar och har hemmaplansfavören på sin sida. Segrar mot Ajeccio, Valenciennes och nu senast topplaget Dijon i en galen 4-5-match på bortaplan. Självförtroendet och glädjen på topp i en trupp som är närmast oförändrad från matchen senast. Nancy har egentligen ett bra lag och hade förhoppningar att slåss om uppflyttning. Men en bedrövlig vinterform (7 raka utan seger) har kraschat en hel del av hoppet och förra helgen åkte man på en pinsam 0-1-förlust borta mot superjumbon Arles.

Känns inte som de har harmoni i laget just nu och möter de ett motstånd med så pass mycket självförtroende (dessutom på bortaplan) finns stor risk att de faller ihop som ett korthus igen. Nimes är svårslaget hemma (endast 2 förluster på 10 matcher) och har gott om spelare i målform.

Trupperna:

Nà®mes: Michel Gallon - Barrillon, Cordoval, Harek, Marin, Sartre - Brianà§on, Hsissane, Lacourt Parpeix, Robail - Koura, Maoulida, Mendy, Nouri.

Nancy: Nardi, Beunardeau, Sami, Lenglet, Diagne, Muratori, Amadou, Iglesias, Walter, Karaboué, Cétout, Grange, Lusamba, Dalé, Coulibaly, Dembélé, Hadji, Busin

SPELTIPS
Championship-känsla över Ligue 2 där det skiljer rätt lite mellan lagen. Oddsen är därför oftast spelbara. Går mycket på känsla för form här där Nimes även har hemmaplansfavör mot ett Nancy med stukat självförtoende och pressen på sig. Hemmalaget +0 asian (pengarna tillbaka på kryss) ger 2,10 hos bet365 och det måste bara testas sett till de skiftande formkurvorna (2/5 units).
+0,5 (1X) finns till runt 1,50 och kan vara fint att slänga in i en dubbel/trippel.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip