Speltips

Speltips Fulham-Sunderland

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-02-03 20:45 Spela här

Speltips Fulham-Sunderland
Land: England Liga: FA cupen
Odds: 2.05 Speltips: Ö2.5
2015-02-03 20:45 Fulham-Sunderland Ö2.5 2.05 RalleArvid

Fulham hemma är så gott som alltid är säkert kort vad gäller målrika matcher, ja, Fulham i så gott som samtliga matcher faktiskt. Laget snittar 2.9 mål per match hemma i ligan efter 23-17 och sammanlagt är man faktiskt hela Championships näst målrikaste lag som en följd 3.2 mål per match och hela 41-49 i differens efter 28 omgångar.

Varför jag tror match- och målbilden kommer skilja sig ordentligt från den första matchen hittar vi ett par anledningar till:

1. Det är returmatch och måste avgöras, sitter bara första målet i rimligt tidig tid ska det mycket till för att inte ett par bollar till ska sitta som en följd av vinna eller försvinna-mentalitetetn som direkt kopplas på om något lag hamnar i underläge. Som vanligt betyder dessutom kvitteringsjakt även blottning bakåt i tillställningar likt dessa, annorlunda är det i ligamatcher där laget som ligger under har råd att avvakta även i uddamålsunderläge och satsa på sen kvittering via fast situation.

2. Det lägre rankade/sämre laget och därmed underdogsen spelar hemma, något som i 9 fall av 10 ger större förutsättningar till målrik match jämfört med när favoriten spelar på hemmaplan och underdogsen, likt Fulham senast, sitter lågt och försöker kriga sig till just det 0-0resultat man klarade senast. Nu är Fulham hemma, tror på att man har goda möjligheter och kommer försöka spela fotboll.

Ta bara Fulham-Wolves i förra omgången. Samma förutsättningar, första matchen slutade 0-0 innan det var dags för den knappa favoriten Fulham att åka upp och spela en match som slutade 2-4 på Wolves hemmaplan (2-2 efter 90 min).

I Sunderland saknas Lee Cattermole och Wes Brown, om något bör de bådas frånvaro anses stärka möjligheterna till svajigare defensiv och därmed fler antal gjorda mål i matchen.

I hemmalaget Fulham hittar vi inga avbräck att ta hänsyn till. Nysignade och formstarka offensiva spelare i båda lägren kommer se till att ge sina respektive lag bästa möjliga förutsättningar att avancera till nästa runda.

Fyra av Fulhams fem senaste matcher har klättrat över 2.5-linan. Sunderland är visserligen inte världskända för målrika matcher men senaste två bortamatcherna har ändå slutat över 2.5. Nu är det emellertid helt andra förutsättningar än ligakrigande i bottenregionen. Nu blir det åka av gott folk. Spänn fast säkerhetsbältena och hoppa på över 2.5-målsvagnen. Oddset är fina 2.05 hos bet365 .com

Lycka till lads!

Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 03 Februari, 2015, 08:57

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Aston - 2015-02-03 18:08:05

Tyvärr saknas ju inte bara Brown & Cattermole i Sunderland utan även Adam Johnson som är viktig i offensiven.
Kommer Scott Parker till spel i Fulham eller vilas han och kurerar sina småskador ?

Lycka till med spelet men jag avstår nog denna gång.