Speltips

Speltips Roma-Fiorentina

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-02-03 20:45 Spela här

Speltips Roma-Fiorentina
Land: Italien Liga: Coppa Italia
Odds: 1,75 Speltips: Under 10,5 hörnor
2015-02-03 20:45 Roma-Fiorentina Under 10,5 hörnor 1,75 LelleSandahl

Tisdag kväll och faktiskt en del sköna matcher ute i Fotbollseuropa. Föredrar, som så många gånger förr, att fokusera på den italienska fotbollen där vi har ett tungviktsmöte i Coppa Italia på schemat. Roma tar emot Fiorentina.

Senaste möten
2015-01-25 Fiorentina-Roma 1-1 (hörnor 6-4)
2014-08-30 Roma-Fiorentina 1-1 (hörnor 2-0)

Hörnsnitt Roma hemma
5,91

* Under snittet mot lag som Lazio, Torino, Cagliari och Fiorentina

Fiorentina hörnsnitt borta
5,55

* Under snittet mot Genoa, Parma, Cesena, Milan, Torino, Roma

Coppa Italia och det är dags för ett nytt hörnspel från min sida. Vi har alltså att göra med ett enkelmöte om vilka som avancerar till semifinal - där Juventus och Lazio redan kvalificerat sig. Roma har haft en svag start på året och avståndet till Juventus har växt till sju poäng. Mycket beroende på att Gervinho och Keita varit på Afrikanska mästerskapen och skador på De Rossi och Strootman. Det är i alla fall min analys av det hela. I ligaspelet har man fyra raka kryss och det krävdes förlängning mot Empoli i cupen för att ta sig fram till kvällens möte. Det fartfyllda Roma-spelet har varit bortblåst och det ser knackigt ut på planen utan de viktiga spelartyperna på skade- och frånvarolistan. I kväll kan Rudi Garcia glädjas åt att få Keita tillbaka samtidigt som nyförvärvet från Cagliari, Ibarbo, kan debutera.

Fiorentina är starka just nu och har fem raka utan förlust efter årsskiftet. Två senaste matcherna har slutat oavgjort (1-1 mot just Roma och 1-1 borta mot Genoa) så lite har ångan försvunnit. Juan Cuadrado är såld till Chelsea och där tappar Montella en viktig pjäs - som dessutom ligger bakom många hörnor. Det gör även Romas Gervinho som är kvar på Afrikanska. Tror vi får se en jämn match där Viola kommer begränsa ytorna för Roma och där vi lär få se mycket spel på mittfältet.

Trupperna

Roma:

ASTORI, CALABRESI, CHOLEVAS, COLE, DE SANCTIS, FLORENZI, IBARBO, KEITA, LJAJIC, MAICON, MANOLAS, MARCHEGIANI, MAPOU, NAINGGOLAN, PAREDES, PELLEGRINI, PJANIC, SKORUPSKI, TOROSIDIS, TOTTI, UÇAN, VERDE, VESTENICKY

Saknas: Iturbe, De Rossi, Strootman, Castan, Balzaretti, Sanabria, Gervinho

Fiorentina:

Babacar, Badelj, Basanta, Borja Valero, Diamanti, Fernandez, Gilardino, Gomez, Ilicic, Joaquin, Kurtic, Lazzari, Neto, Pasqual, Pizarro, Richards, Rosati, Rosi, Savic, Tatarusanu, Tomovic och Vargas.

Saknas: Rodriguez, El Hamdaoui, Octavio, Lupatelli, Bernadeschi, Rossi

SPELTIPS
Båda ligamötena gick under 10,5 hörnor mellan lagen och jag tror mycket väl det kan hända igen. En hel del avbräck i Roma där framförallt Gervinho skapar mycket på egen hand. Två spelande lag som möts där Viola knappast kommer vilja "sälja sig" på bortaplan med en vråloffensiv. Båda lagen trivs med att hålla bollen inom laget och tror inte vi får se något hawaiispel här så länge det står 0-0. Under 10,5 hörnor är en rätt hög lina sett till tidigare möten och att vi slipper se Gervinho och Cuadrado köra sina soloshower. Finns till 1,75 hos bet365 och jag skickar in 2/5 units.

Vad tror ni om hörnspelet?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 03 Februari, 2015, 16:03

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!