Speltips

Speltips Borussia Dortmund - Augsburg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-02-04 20:00 Spela här

Speltips Borussia Dortmund - Augsburg
Land: Tyskland Liga: Bundesliga
Odds: 1.68 Speltips: Dortmund -1
2015-02-04 20:00 Borussia Dortmund - Augsburg Dortmund -1 1.68 Polsater

Dortmund -1 spelas i deras hemmamatch mot Augsburg.

Normalt sett hade det här spelet aldrig kommit på tal från min sida, Dortmund ligger trots allt sist i Bundesliga, medan Augsburg är med i toppskiktet bakom Bayern/Wolfsburg. Alltför ofta bortser många från faktisk kvalitet och litar för mycket på storlagen baserat på namnet, men jag tror Dortmund kan få till lite av en vändning här.

Ni kanske minns hur det var i höstas, rekade olika spel mot Dortmund i stort sett i varje omgång - inte så konstigt, för laget var bedrövligt då. Nu har Klopps gäng (precis som alla lag) fått en månads ledigt från tävlingsmatchande. Förhoppningsvis har Dortmund under den månaden lyckats bryta den negativa spiralen man var inne i under höstvintern. Tror att braket kom ruskigt lägligt för deras del. I återstarten i helgen knep man en bra pinne borta mot Leverkusen (0-0). Det var ett mer cyniskt och tajt Dortmund än vad vi kanske är vana vid:

"We have to take the next step against Augsburg by using the advantage of playing in our own stadium," said Klopp, whose side face Juventus away in the Champions League's last 16, first leg, in three weeks.

"We can't worry about style in times like these, it's about points -- we need results."

Klopp's side was criticised for a lack of eye-catching football at Leverkusen, which the Dortmund boss fails to understand.

"Once we get some confidence back, then some of our footballing elements will return, but you can't please everyone," he added.

En pinne borta mot ett bra Leverkusen, det är en bra start det. Ger lite andrum och förhoppningsvis kan man bygga vidare på självförtroendet.

En stor del i höstens kräftgång för Dortmund berodde på ett tufft skadeläge. Nu ser det bättre ut, i synnerhet eftersom hyperviktige Marco Reus är hel. Har dessutom fått in Kevin Kampl, som jag tror på sikt kan bli en riktigt bra spelare för Dortmund. Hummels är kvar - trots flyttrykten. Tänkbart lag:


Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Ginter, Sahin - Kampl, Reus, H. Mkhitaryan - Aubameyang

Augsburg då? Minns ni Alexander Manninger? Klart ni gör, han väntas vakta kassen, eftersom ordinarie keepern (Hitz) är skadad sedan en tid tillbaka:

Manninger - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Feulner - Baier - Bobadilla, Höjbjerg, Halil Altintop, To. Werner - Ji

Saknar också ghananen Abdul Baba (ordinarie vb).

Augsburg imponerade i återstarten då de rätt så enkelt besegrade ojämna Hoffenheim. Noterbart från den matchen är att den spelades i söndags, vilket innebär en vilodag mindre än Dortmund. Dessutom kom den på hemmaplan, där Augsburg tagit 21/30 pinnar. På bortaplan har man förlorat 6/9.


Det gick troll i Dortmunds maskineri under hösten. I enstaka matcher visade man ändå att det trots allt finns kvalitet i laget. Vi spelade mot dem i höstas en hel del och jag sa då att jag skulle fortsätta göra det till de bevisade motsatsen. Nu vill jag vara med på tåget, för nu tror jag det kan vända. Med den trupp laget har känns det omöjligt att de inte ska göra en brutalt mycket bättre vår än höst. Tycker Leverkusenmatchen var ett steg i rätt riktning och nu spelar man på hemmaplan. Nu finns det inga ursäkter, tre poäng är ett måste. Med en mindre naiv fotboll så tycker jag man ska ha toppchans mot Augsburg, även fast man ligger 14 pinnar och 13 placeringar efter i tabellen. Det faktum att Dortmund ligger där de ligger gör naturligtvis att oddset ligger lite högre än vanligt. I fjol gav motsvarande match runt 1.30 för rak seger (idag ger det 1.45 ca). Ett annat läge nu än då såklart och jämförelsen är såklart inte rättvis. Men. SÅ mycket sämre ska Dortmund inte behöva vara den här säsongen.

När det väl lossnar tror jag det kan lossna rejält. Det handlar om att komma in rätt i matchen och gärna få första målet. Kommer det, ja då vet vi hur skickliga Dortmund kan vara på att utnyttja ytor i omställningsspelet.

@nokkan21

EDITERAD 2015-02-03 23.04:00

Polsater - 03 Februari, 2015, 23:04

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!