U2,5 mål mellan Schalke och Borussia Mönchengladbach blir mitt spel på fredagen.

3. B. Moenchengladbach 19 9 6 4 27:16 33
6. Schalke 19 9 4 6 30:22 31

Ö/U:
Schalke har 8/19 U2,5. Hemma är siffran 5/10.
Mönchengladbach har 11/19 U2,5. Borta är siffran 6/9.


Läget i lagen: Gick igenom Schalke i veckan och läget är väl i stort sett det samma: Huntelaar avstängd. Draxler skadad sedan tidigare. Ordinarie keeper Fährmann är skadad, så blir reservkeeper i kassen.

Tänkbar elva:

Wellenreuther -
Höwedes, Matip, Nastasic - Fuchs,
Uchida - Neustädter - Barnetta, M. Meyer -
Sam, Choupo-Moting

Gladbach kommer till spel med full trupp. Väntas bli följande elva:

Sommer -
Korb, Jantschke, Alvaro Dominguez, Wendt -
Kramer, G. Xhaka - Herrmann, Hazard -
Raffael -
M. Kruse

Kommentar:
Mönchengladbach har släppt in näst minst mål i hela ligan (endast 16 på 19 matcher). Sju nollor har det blivit. På bortaplan spelar man ofta riktigt tajt (endast 6 insläppta på 9). I matcherna mot Wolfsburg, Dortmund och Leverkusen (vilket jag håller som tre av de bättre lagen i Tyskland, precis som Schalke är) har det blivit u2,5 i matchen. Lucien Favre skickar ofta ut ett rätt försiktigt lag när man möter toppkonkurrenterna borta. Man bjuder inte på något och är riktigt svåra att göra mål på. Samtidigt är man inte direkt sylvassa offensivt, sju lag har gjort fler mål exempelvis. Väldigt beroende av Max Kruse på topp och ofta blir det en defensiv balans på laget i övrigt, i synnerhet borta som sagt.

Schalke då. Skrev det i veckan: defrensivt ser laget riktigt bra ut nu. Höwedes är inte mycket att ha offensivt (förutom på fasta situationer) och Nastasic och Matip är ett riktigt bra mittbackspar. I veckan höll man Bayern München stången på ett ganska bra sätt. Nu fick Bayern visserligen ett rött kort relativt tidigt, men även innan det såg det relativt tryggt ut i defensiven. Välorganiserat och tajt. Däremot: när Bayern väl fick sitt röda, då fortsatte Schalke att spela "fegt" och riskminimerande. Di Matteo är ju inte direkt känd för att spela sprudlande champagnefotboll. Sedan han tog över har Schalke blivit lite tajtare (7/12 har gått under och bara en gång har man släppt in ö1,5). Med Huntelaar avstängd och Draxler skadad så blir det dessutom inte lika vasst framåt.

Det här är en match mitt i getingboet som består av 4 lag som krigar om tredjeplatsen. Viktig match alltså! Förväntar mig därför två lag som kommer agera försiktigt inledningsvis, två lag som väldigt ogärna vill släppa in första målet. Känslan är också att kryss är ett okej resultat för båda lagen. Var lite sugen på att testa en mindre slant på krysset, men det här spelet kändes bättre trots allt.

Skulle ett laget bryta dödläget så kan jag inte riktigt se någon av dessa fortsätta ösa på. Mönchengladbach har sitt spel på bortaplan och Schalkes di Matteo är också åt det försiktiga hållet.

Normalt brukar jag ju förespråka överspel på tyska ligan, men mot bakgrund av förutsättningarna här gillar jag underspelet. Som alltid när jag spelar underspelet så rekommenderar jag att följa matchen live. Blir det så att 0-0 håller sig 15-20 minuter kan man ofta säkra en vinst redan då. Med lite is i magen går det att spela ö1,5 till ett okej odds och därmed sitta på en bra position där 2 mål innebär riktig jackpott.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip