Trist att Heracles skulle få första målet till skänks (nickskarv på en långboll och Groningens mittbackar stod och tittade på varandra samtidigt som anfallaren slank emellan) för jag tror att Groningen hade käkat upp hemmalaget i andra halvlek. Även om de inte kom till så många lägen i första så märktes vilket lag som hade kvaliteten. Nåja, pengarna tillbaka och investeras in i fredagskvällen.

Ligue 2 har jag varit inne på förut med rätt god framgång. Enormt fina odds där en storfavorit sällan står under 1,70 och hemmalagen typ alltid är favoriter trots att bortalaget ligger långt före i tabellen. En sådan match i kväll är Arles-Nimes. Hemmalaget är överlägset sist i tabellen och har två färska avstängningar samtidigt som Nimes kommer från tre segrar på de fyra senaste och har kallat samma trupp som sist.

Senaste möte
2014-08-29 Nimes-Arles 2-2

LIGUE 2
10. Nimes Olympique 22 7 8 7 27 - 32 29
20. AC Arles Avignon 22 3 5 14 16 - 37 14

Arles hemma
11 3 2 6 9 17 -8 11

Formen
F, V, F, O, F

Senaste match
Sochaux-Arles 1-0

Nimes borta
10 3 2 5 10 18 -8 11

Formen
O, V, V, V, F

Senaste match
Nimes-Nancy 1-1

Arles har det ruskigt tungt i franska Ligue 2. 14 poäng på 22 matcher gör att de är nio poäng från närmsta lag ovan strecket. Jumbon kommer dessutom från en torsk mot Sochaux där man fick två spelare utvisade: Försvararen Pinteaux och anfallaren Toure. Innan dess slog man faktiskt Nancy, men det var en motståndare med mycket nya spelare och som floppat så här långt i år. Tror Nancy har möjlighet att avancera i tabellen under våren när spelet kommer igång. På andra planhalvan står Nimes. Det skiljer 15 poäng mellan lagen och Nimes har dessutom spelat väldigt bra efter årsskiftet. Tre segrar på fyra matcher varav två bortasegrar mot Ajeccio och Dijon. Två klart bättre lag än vad Arles är. Coach Pasqualetti har nöjet att kalla samma trupp som i matchen mot Nancy och det bör finnas en trygghet i laget efter den fina starten på vårsäsongen. En trygghet som ett desperat Arles saknar.

SPELTIPS
Tycker därför att det här är en match som Nimes har stor chans att vinna. Framförallt stor chans att de inte förlorar. Kommer därför personligen nöja mig med dubbelchansen X2 till 1,62 hos bet365 och försöka hitta en annan fin match att spela en dubbel med (3/5 units). Nimes draw no bet (+0 asian) finns till hela 2,35 hos Unibet för den som vill satsa på en singel!

Hur spelar ni på matchen?

@lellesandahl på twitter

Arles trupp

This is the stats tab
This is the post tip