Dortmund - Mainz u 3,0 mål 1,90 3/5 u

Underspel i Bundesliga tänker ni? Ja det är sällan jag bara går på statistik och det gör jag inte i det här fallet heller. Men det finns gott om statstik som stödjer mitt spel. Men jag vill klargöra varför jag tror vi erbjuds en lina på 3,0.

Mainz ordinaire målvakt Karius blev utvisad senast (mycket möjligt att detta var den absolut klumpigaste utvisningen jag någonsin sett!) och saknas därmed till denna match. Ersättaren är unge greken Kapinos som tillhört Panathiakos och spelade 28 matcher förra säsongen och höll nollan i 11 matcher. Får sin första match från start här. I övrigt ser det bra ut i bortalaget. Dortmund saknar lite gubbar men kommer med i stort sett bästa elvan.

Statstiken som stödjer spelet är följande. Dortmund har gått under 2,5 mål i 10/20 matcher. Mainz har gått under i 9/20. Båda lagen går alltså under linan i ca hälften av matcher. Vilket är väldigt ovanligt för lag i Bundesliga som till denna säsong snittar över 3,0 mål per match. snittar över 3,0 mål per match.

Ren 3,0 statistik:

Dortmund: Under i 10 matcher, 5 push och 5 över.

Mainz: Under 9, 5 push och 6 över.

Mainz ligger på 13:e plats med 22 poäng och Dortmund ligger på 16:e plats med 19 poäng. Dortmund hamnar vid vinst på samma poäng men med sämre målskillnad. Jag tror att den här matchen går under 3,0 mål för att båda lagen varit inblandade i många matcher utan massor av mål och att det är väldigt viktiga poäng på spel. Dortmund måste fortsätta plocka poäng för att undvika nedflyttning och Mainz borde vara väldigt nöjda med krysset här, och kommer förmodligen gå för det. Det som talar emot är att Dortmund har en enorm kvalite i sin offensiv samtidigt som Mainz tvingas ställa andremålvakten i mål.

EDITERAD 2015-02-12 14.13:51

This is the stats tab
This is the post tip