Inga ”vanliga” NBA-matcher på en dryg vecka. Men det finns gott som spelmöjligheter även under Allstar-helgen. Jag börjar med spel på rookie-matchen i kväll och kommer sedan att fortsätta med fler spel under morgondagen, då bland annat dunktävlingen och trepoängstävlingen avgörs. På söndag är det dags för helgens höjdpunkt - Allstar-matchen.

I dag är det alltså rookie-matchen. Eller ”Rising Star Challenge” som den heter. Det är ett lag bestående av första- och andraårsspelare från USA som möter ett lag med första- och andraårsspelare från övriga världen.

Här är trupperna:

USA:
Trey Burke, Utah
Kentavious Caldwell-Pope, Detroit
Zach LaVine, Minnesota
Shabazz Muhammad, Minnesota
Nerlens Noel, Philadelphia
Victor Oladopi, Orlando
Elfrid Payton, Orlando
Mason Plumlee, Brooklyn
Cody Zeller, Charlotte
Robert Covington, Philadelphia

World:
Giannis Antetokounmpo, Milwaukee
Bojan Bogdanovic, Brooklyn
Gorgui Dieng, Minnesota
Dante Exum, Utah
Rudy Gobert, Utah
Nikola Mirotic, Chicago
Dennis Schröder, Atlanta
Andrew Wiggins, Minnesota
Matthew Dellavedova, Cleveland
Kostas Papanikolaou, Houston

Den här typen av matcher blir alltid väldigt poängrika. Lagen fokuserar mer på anfallsspelet och många bryr sig knappt om att spela försvarsspel. Vissa anser därför att det laget som har mest offensiva kvaliteter har ett övertag, medan andra - som jag - anser att det laget som faktiskt har ett gäng bra försvarare kan ha en stor fördel. Och letar man efter defensiva krafter så hittar man mest i världslaget.

Jag gillar också att vi har Andrew Wiggins och Giannis Antetokounmpo i världslaget. Det är två spelare som har bra säsonger bakom sig och som kan kliva in och dominera en match. Särskilt Wiggins som jag tror blir matchens MVP. Världslaget har alltså en bra mix, både tuffa spelare som kan spela lite försvar, och atletiska anfallsspelare.

Det är givetvis svårt att säga hur det kommer gå in en match mellan två lag som inte har existerat tidigare. Men när jag tittar på trupperna så gillar jag världslaget bättre, helt enkelt.

Jag spelar alltså Team World ML till oddset 2.33 på Betsafe .
Units: 2/5.

This is the stats tab
This is the post tip