I stället för att kontra in 3-1 sjabblade Marseille bort tre poäng hemma mot Reims. Bielsa får nog nöta försvarsspel den kommande veckan, för det var förvånansvärt enkelt för Reims att komma till heta lägen på Velodromen. Lördag och en hel del fina matcher på schemat. Mitt drag blir i FA-cupmötet mellan Palace och Liverpool.

Senaste match
2014-11-23 Crystal Palace-Liverpool 3-1

Premier League
7. Liverpool 25 12 6 7 36 29 7 42
13. Crystal Palace 25 6 9 10 27 35 -8 27

Palace hemma
12 3 3 6 13 17 12

Formen
O, V, F, V, V

Senaste match
Palace-Newcastle 1-1

Liverpool borta
12 6 1 5 16 16 19

Formen
V, O, V, V, F

Senaste match
Liverpool-Tottenham 3-2

Dags för FA-cupmatch mellan under Alan Pardew nytända Crystal Palace och Liverpool som också fått upp farten efter en svår höst. Daniel Sturridge är tillbaka i Liverpool och bara hans närvaro tycks ha höjt lagets moral och tro. Sist slog man Tottenham i en galen match på Anfield (3-2). Sturridge fick 75 minuter innan Mario Balotelli kom in och, faktiskt, avgjorde matchen. Med det täta matchandet får vi se om Brendan Rodgers vågar starta Sturridge även i kväll. Klart är i alla fall att Steven Gerrard och Lucas Leiva missar matchen på grund av skada. Raheem Sterling är osäker (fot) och testas sent. Jordon Ibe har redan lirat FA-cupen för Derby och är därmed inte tillgänglig. Liverpools väg till kvällens match har gått via 2-1 borta mot AFC Wimbledon och 2-1 i omspelsmatchen mot Bolton (0-0 på Anfield).

Palace har upplevt en mindre renässans sen Alan Pardew klev in. Formkurvan har gått spikrakt uppåt och känslan är att laget grejar kontraktet. Bara en förlust efter jul (Everton) och en viktig pinne efter underläge sist mot Newcastle (1-1). Palace har en del avbräck där kapten Mile Jedinak är ett av de störra. Yaya Sanogo och James McArthur testas sent, men på pluskontot kan försvararen Papa Souare göra debut för sin nya klubb. Vägen hit har gått via 4-0 mot Dover Athletic och 3-2 mot Southampton.

Jag tror på en matchbild där Liverpool för spelet och Palace försöker minimera ytorna, satsa på kontringar och fasta situationer. Tittar vi på Liverpools bortamatcher den senaste tiden har 4/5 gått under 2,5 mål i matchen. Rodgers trebackslinje har fungerat bra, samtidigt som jag tycker att laget fortfarande har problem med kreativiteten i sista tredjedelen. Liverpools anfallsuppsättning lämpar sig bäst för snabba omställningar och så länge de inte får göra det har alla motståndare chans att hålla tätt. Det i kombination med hårt matchande på de offensiva nyckelspelarna gör att jag är inne på underspel här.

Preliminära startelvor (Sportsmole)

Palace: Hennessey; Ward, Hangeland, Delaney, Kelly; Puncheon, McArthur, Ledley; Bolasie; Chamakh, Campbell

Liverpool: Mignolet; Lovren, Skrtel, Sakho; Markovic, Can, Henderson, Moreno; Coutinho, Lallana, Balotelli

SPELTIPS
Som sagt tätt matchande och om Pardew vill ha en chans att gå vidare här så ska hans Palace knappast bjuda på kontringsytor. Hemma på Selhurst bärs laget fram av hemmapubliken och målsättningen bör vara att hålla tätt i inledningen och växa in i matchen samtidigt som Liverpool blir frustrerade. Bolton lyckades på Anfield och jag tror Palace kan lyckas bra på Selhurst. Spelar under 2,5 mål i matchen till 1,85 hos Nordicbet (3/5 units).

Hur spelar ni på matchen?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip