Speltips

Speltips Djurgårdens IBF v Gävle GIK

Sport: Innebandy Spelstopp: 2015-02-14 16:00 Spela här

Speltips Djurgårdens IBF v Gävle GIK
Land: Sverige Liga: Allsvenskan Norra
Odds: 3,80 Speltips: 2
2015-02-14 16:00 Djurgårdens IBF v Gävle GIK 2 3,80 IB.

Djurgårdens IBF v Gävle GIK @3,80 Svenska Spel (3/5)

Tung seriefinal i Allsvenskan Norra. Eriksdalshallen bör kunna kocka vid fyratiden i eftermiddag.

Det är dessa två lag som kommer göra upp om seriesegern vilket ger en liten fördel i kommande playoff.

Djurgården har i fönstret tappat sin absolut bästa spelare Mikael Karlsson till Linköping. Tungt tapp då han på endast 10 matcher stod för 8 mål och 16 assist.

Djurgården har givetvis en drös med andra bra spelare också och de ska vara tillgängliga denna match. Djurgården har tre raka vinster mot mediokra lag som Järfälla, Sandviken och Haninge. Däremot så har segrarna varit knappa. Mot Sandviken senast kom man undan med nöd och näppe. Uddamålsseger hemma mot Järfälla. Största plumpen för säsongen kom för två hemmamatcher sedan då man förlorade med 2-7(!) mot bottenlaget Piteå. Det är kasst.

Gävle förlorade senast mot pånyttfödda Thoréngruppen med 3-0. Nollade. Det har nog inte skett på ett par säsonger. En konstigt resultat då man har Allsvenskan två stora poängkungar, om inte serien bästa förstafemma med Alexander Larsson och Simon Cederström. Överlägsen 1:a och 2:a i poängligan.

Gävle har enligt mig seriens bästa målvakt i Steineck. En grym pjäs från Sirius som gör att Gävle ligger där man ligger idag. Ser vi på bortafacit för Gävle så har man 7 vinster på 8 matcher. Djurgården har samma hemmarad.

Djurgården vann höstens match med 9-6 som var jämn. Gävle hade en större ledning som Djurgården åt ikapp för att sedan gå om. En match där storstjärnan Mikael Karlsson låg bakom 4 mål i den vändningen.

Jag förväntar mig en jämn seriefinal vilket leder till att jag inte köper Svenska Spel s procentfördelning. Oddset är högt på Gävle som har ett bättre försvar/målvakt än Djurgården. Offensivt, två bra lag.

Eriksdalshallen 16:00. Då smäller det.

IB. - 14 Februari, 2015, 11:10

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!