Dags för Allstar-helgens sista speldag. I natt spelas den stora matchen mellan East och West. Jag spelar ett hcp-spel. Jag kör West -3.0 till oddset 1.88 på Betsafe .

Låt oss börja med att ta en titt på trupperna:

East:
Carmelo Anthony, New York
LeBron James, Cleveland
Pau Gasol, Chicago
John Wall, Washington
Kyle Lowry, Toronto
Chris Bosh, Miami
Paul Millsap, Atlanta
Al Hordford, Atlanta
Kyle Korver, Altanta
Jimmy Butler, Chicago
Kyrie Irving, Cleveland
Jeff Teague, Atlanta

West:
James Harden, Houston
LaMarcus Aldridge, Portland
Marc Gasol, Memphis
Klay Thompson, Golden State
Stephen Curry, Golden State
DeMarcus Cousins, Sacramento
Tim Duncan, San Antonio
Dirk Nowitzki, Dallas
Kevin Durant, Oklahoma City
Damian Lillard, Portland
Chris Paul, Los Angeles
Russell Westbrook, Oklahoma City

Om man enbart tar hänsyn till individuell talang så ser jag West som det starkaste laget. De har MVP-favoriterna Stephen Curry och James Harden, som båda spelar sin bästa basket någonsin. De har Kevin Durant, ligans kanske allra vassaste scorer. De har Klay Thompson som kan sänka treor med förbundna ögon. Westbrook, Lillard och Paul är tre av ligans bästa pointguards.

East, som faktiskt vann med 163-155 i fjol, har ju LeBron James. I en match där försvarsspelet nedprioriteras kan han givetvis göra enorm skada. Hans drivande mot korgen blir ett stort problem för West. De har även Kyrie Irving, som ju blev Allstar-matchens MVP i fjol, med 31 poäng och 14 assist. Ligans bäste trepoängsskytt Kyle Korver blir också en stor tillgång.

Men ställer man trupperna mot varandra väger Wests stjärnor ändå tyngre. De har mer individuell offensiv kvalitet. East har sina fyra Atlanta-spelare som ju har varit strålande under säsongen - i Atlantas välfungerande spelsystem. Men jag är inte säker på att de kan dominera under helt nya förutsättningar i ett lag där bollen knappast kommer förflyttas runt på samma sätt som i Atlantas osjälviska lagbygge. Kanske kommer Atlantas debutanter bli aningen vilsna i Allstar-matchen där spelet är något annat än de är vana vid.

Inför fredagens rookie-match var jag inne på att världslaget faktiskt hade fler spelare som brydde sig om att försvara den egna korgen. Så känner jag för West i den här matchen. De har stora spelare som kan förhindra några av alla de dunkförsök som hör till en Allstar-match. De har Marc Gasol och Tim Duncan som är duktiga insideförvarare. De har även storlek i DeMarcus Cousins, även om han förmodligen kommer lägga mer energi på anfallsspelet. East saknar däremot stora spelare som kan förvara korgen.

En annan faktor som kan tala för West är motivationen. West har spelare som Damian Lillard och DeMarcus Cousins, som inledningsvis ratades från truppen, för att sedan kallas in som ersättare när andra spelare var skadade. Räkna med att både Lillard och Cousins kommer vilja visa att de hör hemma i Allstar-matchen. West har ju även Westbrook som bara har en växel: full fart.

Jag tittar också på MVP-spelen till matchen. Kevin Durant har flaggat för att han kanske inte kommer spela så jättemycket i matchen. Då känns Stephen Curry och James Harden som bra kandidater. Curry ger 5.00 i odds, medan Harden ger 8.00 (på Betsafe ). Jag lägger eventuellt en mindre insats på Harden, som absolut kan bli bäste poänggörare om han kommer ut het.

Spelar alltså: West -3.0 till oddset 1.88 på Betsafe .
Units: 2/5.


EDITERAD 2015-02-15 18.00:33

This is the stats tab
This is the post tip