Speltips Jong Ajax-Roda

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-02-16 20:00
Land: Holland
Liga: Eerste divisie
Odds: 1.60
Tips: Ö2.5
Trägen vinner heter det ju. Efter gårdagens debacle där det ofattbart blev mållöst fortsätter jag kriga i positivriktning och med överspel. Jag fortsätter dessutom nedåt kontinenten och håller mig kvar i områdena kring Belgien där jag var och nosade igår.

Andra divisionen i Holland och ett möte mellan en jätte i sammanhanget mot en jättes (i alla sammanhang) b-upplaga.

Roda ligger på andra plats och har med bred marginal nedåt redan säkrat en plats i playoff-spelet upp tillbaka där man hör hemma. Ajax b-upplaga ligger på en respektabel placering i mitten av tabellen och som sig bör när det handlar om Holländska lag i allmänhet, Ajax i synnerhet och ett ungt Ajax i synnerhetssynnerhet så är det månglat värre och öppna dammluckor åt alla håll och kanter.

Kvällens hemmalag har nu i princip både gjort och släppt in två mål per match efter 47-40 i målskillnad efter 23 matcher. Man har faktiskt spelat två matcher mindre än de flesta lag över sig så teoretiskt finns ju kvalplatserna där att nå rent poängmässigt.

Ajax snittar som sagt 3.8 mål per match medan vi finner Roda på ett snitt av 3.3. Båda lagen har alltså genomgående säsongen hållt sig med bred marginal över 2.5-linan och för båda lagen har fyra av dem senaste slutat över 2.5 mål. Faktum är att vi förutom 1-1 borta mot Telstar får gå tillbaka ändå till November för att hitta en match som innehållit färre än 3 mål när Ajax ynglingar varit i farten.

Samma sak gäller nästan för Roda. Man har haft det ordentligt trassligt med defensiven och därav tappat Nimegen i toppen utom räckhåll. Roda har bara hållit nollan en gång sedan i början av November och även för Roda hittar 7 av de 8 senaste som klättrat över 2.5 mål.

Ja, jag vet inte vad det finns mer att säga. Det är en liga där det målfattigaste laget snittar 2.4 mål. Bara ett enda lag av 20 har ett snitt sett över hela säsongen som är talar för underspel. Varför skulle det helt plötsligt bli målsnålt idag när vi har två avslappnade lag utan speciellt mycket att spela för och dessutom de båda med god målform?

Släng in det mesta ni har. Det här kommer bli åka av.

Över 2.5 hittas till 1.60 hos Bwin och William Hill exempelvis.

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid
Spela på Jong Ajax-Roda hos Bwin
Spela nu
RalleArvid - 16 Februari 2015 - 09:00
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: