Speltips

Speltips Reading-Wigan

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-02-17 21:00 Spela här

Speltips Reading-Wigan
Land: England Liga: Championship
Odds: 2,00 Speltips: 1
2015-02-17 21:00 Reading-Wigan 1 2,00 LelleSandahl

Reading har varit en besvikelse den här säsongen. Men på slutet har det börjat stämma allt mer för Steve Clarks grabbar. I lördags slog the Royals ut Derby ur FA-cupen och i kväll väntar den gamla Premier League-klubben WIgan i fritt fall.

Senaste möte
2014-08-19 Wigan-Reading 2-2

CHAMPIONSHIP
16. Reading 30 10 7 13 35 45 -10 37
23. Wigan 30 4 10 16 27 42 -15 22

Reading hemma
15 7 3 5 21 15 24

Formen
V, F, V, V, O

Senaste match
FA-cupen Derby-Reading 1-2

Wigan borta
15 2 3 10 12 25 9

Formen
F, F, O, F, O

* 8 raka matcher utan seger i ligan och FA-cupen

Senaste match
Nottingham-Wigan 3-0

Wigans utgångsläge är mycket besvärligt. 22 poäng på 30 matcher placerar den gamla PL-klubben näst sist i Championship med nio poäng upp till Brighton på säker mark. Åtta matcher utan seger varav sex av dessa har varit förluster. De två senaste matcherna har Wigan torskat med 1-3 hemma mot Bournemouth och 3-0 borta mot Nottingham. The Latics har det ruskigt jobbigt just nu och Malky Mackay har inte gjort någon glad som sedan han tog över managerjobbet. När klubben dessutom skeppade iväg flera duktiga spelare i vinter som Callum McManaman är det mer eller mindre som att ledningen gett upp på förhand. Liam Ridgewell, Ramis, Adam Forshaw, Shaun Maloney och Oriol Riera är ingen dålig lista på spelartapp under januarifönstret. Ingen dålig lista alls. På kontot in är det inte mycket att glädjas åt. Chris Herd (Aston Villa) och Liverpools Sheyi Ojo möjligtvis någon form av injektion.

Som om inte den dåliga formen och försäljningarna vore nog. Wigan har åkt på flera tunga avbräck efter matchen mot Nottingham. Ridgewell stack tillbaka till USA och Leon Barnett åkte på en smäll. Dessutom har Juan Carlos Garcia tragiskt nog drabbats av leukemi och behandlas på sjukhus. Nytt mittbackspar kan det bli i form av Jason Pearce och Harry Maguire.

Reading hade hoppats på mer den här säsongen men nu har formen i alla fall börjat infinna sig. Nye Yakubo nätade i FA-cupsegern mot Derby (2-1) och segern (mot ett decimerat Derby) var den tredje på fyra matcher. Steve Clarke har inga nya skadeproblem att bekymra sig över utan kan spela samma manskap som i helgens cupmatch.

Preliminära startelvor (Sportsmole)

Reading: Federici; Kelly, Hector, Pearce, Obita; McCleary, Williams, Chalobah, Robson-Kanu; Yakubu, Pogrebnyak

Wigan: Al-Habsi; Perch, Maguire, Pearce, Taylor; Kvist, Herd, Cowie; Ojo, Clarke, McClean

SPELTIPS
Wigan är en brokig skara fotbollsspelare med mycket litet hopp om att hålla klubben kvar i Championship. Så som klubben hanterat januarifönstret finns inte en chans att de klarar kontraktet. Därför känns det klart bra att få 2,00 på hemmalaget Reading. De har visat stigande form och är ett betydligt mer homogent fotbollslag än vad Wigans spillror är. Spelet hittas hos bet365 till 3/5 units i min kassa.

Vad tror ni om matchen?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 17 Februari, 2015, 01:12

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
khodavand - 2015-02-17 09:13:10

Håller med om din analys.

Garath McCleary mkt tveksam till spel i hemmalaget, (Blackman lär ersätta) och Yakubu/Pog lär inte starta tillsammans. Simon Cox hade en uppsjö av chanser mot Derby och lär få förtroende igen.

Men, hur man än vrider och vänder på det ska 1:an vara ett bra spel. Reading ska vara ett par strån vassare mot ett decimerat Wigan.