Speltips

Speltips Schalke - Real

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-02-18 20:45 Spela här

Speltips Schalke - Real
Land: Tyskland Liga: CL
Odds: 1.83 Speltips: Inget mål före 24:00
2015-02-18 20:45 Schalke - Real Inget mål före 24:00 1.83 Polsater

Inget mål före 24:00 blir mitt spel i onsdagens CL-match då Schalke tar emot Real Madrid.

Båda lagen gjorde mål igår, vilket var min rek då PZG och Chelsea drabbade samman. Men mycket mer än så var det inte, åtminstone inte från Chelseas sida. Första halvlek var väldigt avvaktande från båda håll, vilket kanske inte var oväntat. Det intressanta är att så gott som alla speltips jag sett gällande den här matchen utgår från att det ska bli mängder av mål. Jag är inte så säker, jag tror det kan bli rätt avvaktande inledningsvis. Sure, Real har visserligen en del avbräck defensivt:
Pepe lär starta på bänken efter en tids frånvaro, Ramos är out. Dessutom saknas Khedira och Luka Modric på mitten. Väntad elva:

Casillas,
Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo
Illaramendi, Kroos, Isco
Bale, Benzema, Ronaldo

Men de där avbräcken...jag tror inte de kommer kännas så mycket. För jag har tjatat om Schalke de senaste veckorna - under Di Matteo är de inte intresserade av att anfalla lika mycket som innan. Mer fokus på defensiven. Och i en match mot Real lär han inte frångå den principen, Schalkes chans är ju att hålla nere målantalet här. Börjar Real spruta in mål...ja då är det klippt för tyskarna.

Som jag också varit inne på i tidigare Schalke-rekar så är jag klart imponerad av deras defensiv. Höwedes, Nastasic, Matip är rejäla försvarare. Här väntas de tre starta centralt med Uchida och Fuchs på kanterna. Väntar mig mer 5-3-2 än 3-5-2 inledningsvis iaf. Centralt på mitten väntas Höger, Kirchhoff, Barnetta spela. På topp finns Huntelaar och Choupo-Moting.

Wellenreuther -
Höwedes, Matip, Nastasic -
Uchida, - Kirchhoff - Höger, Barnetta, Fuchs
Choupo-Moting, Huntelaar

Kreativa kraften Draxler saknas centralt på mitten. Ordinarie keepern Fährmann saknas, vilket han gjort ett tag, så inget superavbräck. Farfan är en annan kreativ kraft som saknas, men det har han gjort hela året. Ett plus för Schalkes del är dock att Huntelaar är tillbaka från en avstängning i ligan.

Real saknade ungefär samma gäng spelare borta mot lillebror AM för ett par veckor sedan. Då spelade man lite för naivt och gick bort sig rejält. Det här är en annan typ av match, men jag tror man lärde sig en del från den matchen och vill undvika att gå i den fällan igen. Kommer man sätta i högsta växeln direkt från start. Visst, potentialen och kapaciteten att göra 2-0 efter 10 minuter finns där. Men man behöver inte sätta i högsta växeln direkt, samtidigt som jag ändå kan se Schalkes nu allt bättre försvar hålla stången i åtminstone en halv halvlek.

Schalke själva är jag övertygad om kommer försöka inleda riskminimerande. Längre bollar på ett giftigt anfallspar, inte så mycket eget spel.

För att det ska bli riktigt galet krävs det att båda lagen bjuder upp. Di Matteo är inte den typen av tränare, han lär vilja försöka hålla 0-0 och ställningskrig ett tag då en hawaiimatch gynnar Real kraftigt. Därför tror jag inte alls det blir full fart framåt från avspark, jag ser en avvaktande matchinledning framför mig. Kan tänka mig att det öppnas upp allteftersom Schalke försöker mer offensivt, men det kan dröja.


Mot bakgrund av allt detta tycker jag att en lina på 24:00 minuter (att det inte blir något mål de första 24 minuterna) känns som en generöst låg lina värd att klippa.

Stats:
Reals average time för första målet på bortaplan i ligan är 26:e minuten, 27:e i Champions League.
Schalkes average time för första målet både gjort och insläppt i ligan är runt 37, i CL är siffran 60 för gjort mål 18 för insläppt.

Men det är inte statistiken jag främst bygger mitt spel på här, mer det jag sett av Schalkes defensiv och den matchbild jag väntar mig där förhandsspekulationerna känns överdrivet mål-optimistiska.


@nokkan21

Polsater - 17 Februari, 2015, 23:58

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Skämtland - 2015-02-18 13:50:42

Pepe kommer starta, bekräftades av Ancelotti på PK igår.
Lucas Silva har spelats bredvid Kroos på träningarna i veckan, så borde borga för startplats.

0-2 efter 21 minuter i motsvarande möte förra våren. Får hoppas att Schalke lärt sig läxan!

GL.