Speltips NBA-mästare

Sport: Basket
Spelstopp: 2015-02-19 00:00
Land: USA
Liga: NBA
Odds: 15.00
Tips: Memphis
I morgon är NBA-basketen tillbaka efter Allstar-uppehållet. Skönt! Men innan dess tänkte jag faktiskt lägga, och tipsa om, ett långtidsspel som ser bra ut. Det handlar om vilket lag som ska vinna NBA. Jag ser två lag med störst chans att vinna. Det ena laget är Golden State, som efter sin fina säsong ses som favoriter hos många spelbolag. Det andra laget är Memphis Grizzlies, som får förvånansvärt lite kärlek av spelbolagen.

Golden State ger runt 5 gånger pengarna. Medan Memphis ger runt 15.00. Jag lägger en liten insats på Golden State, och en på Memphis.
Att Golden State är värda en peng behöver egentligen inte motiveras. De har varit ligans bästa lag den här säsongen. De har skyttar som på egen hand kan avgöra vilken match som helst om de är heta, och det har ett väl fungerande försvarsspel. Lägg till att de är rejält starka på hemmaplan så behövs inga fler argument.

Memphis, som ger hela 15 gånger pengarna då? Efter nyss nämnda Golden State och överraskningslaget Atlanta, så är det faktiskt Memphis som har bäst record i hela ligan. Jag tror dessutom att många av de andra topplagen, som gärna spelar snabb basket och olika former av ”small ball” (använder lite kortare spelare) kan få stora problem i en slutspelsserie mot Memphis som har stora och starka spelare. När lag spelar med en kortare powerforward blir det inte lätt att försvara mot Zach Randolph, en stark och tung spelare som dessutom har fina ”skills”. Randolph och Marc Gasol är en insideduo som bör ses som en mardröm för många andra topplag i ligan.

Memphis har en kärna som har spelat tillsammans i flera år nu. Det här ska vara deras år. De har samlat på sig erfarenhet och fått en trupp som är starkare än tidigare. Nye Jeff Green gör laget mer komplett än tidigare år.

Man kan absolut peka ut Memphis som NBA:s bästa defensiva lag. De spelar en långsammare basket och ställer till med problem för lag som gärna spelar snabbt och byter skott. Memphis släpper in minst antal poäng per match.

Memphis har spelat bra mot topplagen i West den här säsongen:
De är 2-1 mot Oklahoma City.
2-1 mot San Antonio
1-0 mot Golden State
2-0 mot Portland
2-1 mot Dallas
1-2 mot Houston
1-0 mot LA Clippers

West är full av bra lag. Formtoppar och skador kan givet påverka en hel del i slutspelet. Det kommer vara små marginaler och tight mellan topplagen. Men 15 gånger pengarna på Memphis är bra värde om man ser till förutsättningarna som är tillgängliga idag. Värt en liten insats enligt mig.

Mitt speltips är alltså: Memphis att vinna NBA till oddset 15.00 (Betsafe och Unibet). Jag lägger även till Golden State, som ger omkring fem gånger pengarna.
Spela på NBA-mästare hos Betsafe
Spela nu
NBA - 18 Februari 2015 - 10:26
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: