Speltips

Speltips Celtic - inter

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-02-19 21:00 Spela här

Speltips Celtic - inter
Land: Skottland Liga: EL
Odds: 1.80 Speltips: U2,5 mål
2015-02-19 21:00 Celtic - inter U2,5 mål 1.80 Polsater

Underspelet mellan Celtic och Inter blir mitt spel på torsdagen.

Försram matchen i slutspelsdubbelmöte och redan där ringer underklockorna för mig. Båda lagen vill ogärna riskera något, båda anser att en hållen nolla är bra.

Lustig och Mulgrew out för Celtic, är väl inget som påverkar spelet mer än att viss rutin försvinner då den yngre walesaren Matthews ersätter Lustig på hbn.

Gordon,
Matthews, Van Dijk, Denayer, Izaguirre,
Mackay-Steven, Armstrong, Bitton, Brown, Johansen
Griffiths

Guidetti FÅR för första gången spela i EL, men väntas inleda på bänken alltså.

I Inter får Podolski ej spela. Inter kommer till matchen med följande trupp:

Målvakter: 1 Handanovic, 30 Carrizo, 46 Berni.

Försvarare: 5 Juan Jesus, 14 Campagnaro, 15 Vidic, 21 Santon, 22 Dodô, 23 Ranocchia, 54 Donkor.

Mittfältare: 10 Kovacic, 13 Guarin, 17 Kuzmanovic, 18 Medelm 20 Obi, 88 Hernanes.

Anfallare: 8 Palacio, 9 Icardi, 28 Puscas, 91 Shaqiri.

Handanovic,
Campagnaro, Jesus, Ranocchia, Santon,
Medel, Guarin, Kovacic
Shaqiri
Icardi, Palacio

Statistik:
5 av Inters 6 Europa League-matcher gick u2,5 (samtliga bortamatcher gjorde det).
Bara 2 av Celtics 6 Europa League-matcher gick u2,5 (men då hade det Salzburg i sin grupp, vilket innebär två givna övermatcher).
Tittar vi däremot på kvalet till CL, det Celtic spelade mot Maribor, så gick båda matcherna u2,5.

Min kommentar: Det föll sig så att jag åkte över och såg Celtic mot Rangers i Old Firm för drygt två veckor sedan. Läktarupplevelsen var oerhört mäktig, spelet var sådär. Celtic hade förmodligen vunnit allsvenskan (inte heeeelt säker, men de hade åtminstone inte joggat hem serien). Gammalt hederligt brittiskt spel. Dålig teknik, spelare som inte klarar av att spela i högt tempo och mycket kämpa. Mot ett alltmer Manciniorganiserat Inter tror jag att Celtic får det svårt att skapa lägen. Norrbaggen till tränare Ronny Deila har inför matchen pratat i termer om att "mittfältskampen blir avgörande" "Inter är favoriter" "hemmastödet blir viktigt" etc. Det låter överhuvudtaget som att man har en väldig respekt för Inter. Inte tokoffensiv och full fart framåt. Bästa chansen att hålla det här dubbelmötet flytande för Celtic är såklart att hålla nollan.

Trenden i Champions Leagues första möten den här veckan har varit tydlig. Målfattigt. Tror det kan bli liknande i Europa League på torsdagen. Italienska lag på bortaplan har ju en tendens att stänga igen saker och ting. Mancini är en slug räv som har varit med i Europa förut, så jag tror att Inter kommer tillåtas hålla boll mot ett Celtic som är avvaktande och satsar på kontringar.

Jag tror att Celtic är för dåliga för att hota Inter. Det jag såg i Glasgow och det jag sett av laget i övrigt är verkligen inte imponerande. Gick vidare som tvåa i en svag grupp. Skulle åkt ut med buller och brak i CL-kvalets första runda (förlorade egentligen med 6-1 över två dubbelmöten med Legia Warzawa men tog en skrivbordsseger då Warzawa använde otillåten spelare i 2 minuter). Fick då en lätt lottning i sista kvalmatchen (Maribor) men åkte ut. Att laget joggar hem segrar i Skottland fäster jag ingen större vikt vid, fotbollen där mår inte bra. Hemmastödet på Celtic Park är magiskt och det har lyft Celtic förr. Men Inter är inga duvungar trots allt. Trots att italienarnas säsong varit kassare än kass så har det ändå sett lite bättre ut de senaste omgångarna.

Viktigast här är att inte ge Celtic lillfingret i det här dubbelmötet. Så jag tror att Mancini kommer spela rätt försiktigt och då ska man kunna stänga ner Celtic rätt bra.

Och Celtic, ja de verkar vara fulla av respekt för Inter. Ett bortamål för Inter sätter skottarna i en väldigt obekväm sits. Inters offensiv är inte heller av Real eller Bayerns kaliber om man säger så, dvs. de blixtrar inte bara till och gör 4 mål av ingenting.

Så, 0-0, 1-1, 0-1 eller 0-2.

@nokkan21EDITERAD 2015-02-18 22.07:54

EDITERAD 2015-02-18 22.08:10

Polsater - 18 Februari, 2015, 22:08

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Philipoo - 2015-02-19 21:30:22

Haha där sprack den efter 24 minuter :)