Europa League på kvällsschemat. En intressant turnering med många roliga lag man annars inte följer veckovis. På Anfield lirar Liverpool mot de turkiska ligaledarna Besiktas. Istanbul-laget har spelat jämnt både mot Arsenal och Tottenham den här säsongen - och jag tror att de kan göra det även i kväll.

Besiktas form
V, F, V, O, V

Senaste match
Besiktas-Bursaspor 3-2

Liverpool form
V, V, O, V, V

Senaste match
Crystal Palace-Liverpool 1-2

Liverpool har plockat en hel del poäng i ligaspelet efter nyår. Flera sköna uddamålssegrar med tidigare skadade spelare tillbaka i laget. I cupspelet har de haft svårare att övertyga. Ut mot Chelsea i ligacupen och en vidare i FA-cupen efter omspel mot Bolton - som lyckades spela 0-0 på Anfield. Drar vi tillbaka tiden till i höstas så var inte heller Champions League-gruppspelet särskilt imponerande. En ynka seger i första omgången mot ett Ludogorets (2-1) som hade en del oflyt i den matchen. Att de åkte på dubbla förluster mot Real Madrid var kanske inte oväntat. Men en poäng på två matcher mot Basel känns sådär. Förlust 1-0 i Schweiz och 1-1 hemma på Anfield. Jag vidhåller att Liverpool fortfarande är ganska lättlästa i offensiven. De är ett betydligt bättre lag när det kommer till kontringsspelet än att möta etablerade försvar. Med Sturridge-Suarez fanns det två indiviuduellt tokskickliga yrväder att hålla koll på. Nu är det lättare att fokusera på att plocka bort Sturridge. Till kvällens match saknas förmodligen Raheem Sterling som rehabar sin fot. Även Steven Gerrard och Lazar Markovic (avstängd) är spelare som Brendan Rodgers får klara sig utan. Lucas är osäker.

Tror att motståndarna Besiktas - utan skadade Alexander Milosevic - har en bra chans att hålla nere siffrorna och kanske till och med undvika förlust. Toppform i ligaspelet där de efter 20 omgångar leder före Fenerbache och Galatasaray. Dessutom har de visat sig stå upp mycket bra mot både Arsenal i Champions League-kvalet (0-0 hemma, torsk 1-0 borta) och Tottenham i Europa League-gruppen. 1-1 på White Hart Lane innan Besiktas avslutade gruppspelet med seger 1-0 på hemmaplan. Utöver Milosevic saknas Ismail Koybasi och Tolga Zengin. Men Slaven Bilic har flera rutinerade namn att luta sig mot ändå, där Demba Ba naturligtvis är den störste stjärnan. Lär bli en hel del försvar för de bollskickliga turkarna samtidigt som Liverpools försvarsspel förbättras klart mycket de senaste veckorna. De vill nog inte släppa igenom Demba Ba som de gjorde när Gerrard halkade och ligatiteln senare gick upp i rök förra säsongen.

SPELTIPS
Liverpool kommer äga spelet och Besiktas kommer säkerligen försöka dra ned på tempot när de har bollen inom laget. De har lyckats bra mot engelskt motstånd tidigare under säsongen och Slaven Bilic lag har säkert ett gott självförtroende med sig till Anfield. Tror Besiktas kan hålla siffrorna nere och även om Liverpool vinner så tror jag inte på stora siffror. Spelar under 2,5 till 1,91 hos William Hill (2/5 units) och provar även en lillslant på Liverpool och under 2,5 till 3,60 hos bet365 .

Vad tror ni om matchen?

@lellesandahl på twitter



EDITERAD 2015-02-19 14.32:28

This is the stats tab
This is the post tip