Speltips

Speltips Aston Villa-Stoke

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-02-21 16:00 Spela här

Speltips Aston Villa-Stoke
Land: England Liga: Premier League
Odds: 2.70 Speltips: 1
2015-02-21 16:00 Aston Villa-Stoke 1 2.70 RalleArvid

Fin form nu med två raka spel efter en lite tyngre vecka som föregick Europa-veckan. Till helgens Premier League är jag tidig med att paxa ett spel uppe i Birmingham som jag känner starkare för än jag känt för ett spel på väldigt länge.

Villa vann senast i cupen och fick på så sätt omgående Sherwood-effekt. Säga vad man vill om Sherwood och hans bristande kunskaper vad gäller taktik men han har högre vinstsnitt än någon annan Tottenham-tränare och framförallt så har han den vinstprocenten av en enda anledning, att han lyckas motivera sina spelare. Att han nu har haft full tillgång till sina spelare under en vecka och för första gången har full tillgång till dem under matchdagen går inte att se på något annat sätt än som en stor, klart, jävla fördel.

Villa visade spår redan i senaste ligahemmamatchen mot Chelsea av att man är på uppgång, efter att inte ha gjort mål på cirka 13 år har man faktiskt nu gjort mål i fyra av de fem senaste hemmamatcherna och dessutom vunnit tre av dessa där man gjort två mål vid två tillfällen.

Tränarbytet kommer ingjuta självförtroende, mod och framförallt en nytändning för de spelare som tidigare inte presterat. Detta är positiva faktorer för Aston Villa förutom de solklara faktum att spelarna vill bevisa att de är värda sin plats och att de känner sig flåsade i nacken av bänkspelarna på ett annat sätt än vad som var fallet med en gammal manager som under press hela tiden väljer säkerhet och den startelva han litar på.

Stoke hade man stora förväntningar på inför säsongen, det har gått bra stundtals och man kommer inte löpa någon större risk att åka ut men 4-1förlusten senast mot Blackburn är faktiskt väldigt talande för hur det ser ut i laget nu. Jag kommer aldrig lida med Mark Hughes för han är enligt min högst personliga åsikt den största grisen på de brittiska öarna, inte ens Avram Grant ogillar jag mer som tränare, men om jag någon gång varit nära att känna sympati för honom så är det nu. Skadeläget i Stoke är nämligen parodiskt.

Förutom att Stoke är i massivt underläge vad gäller motivation, man har 11 poäng ner till nedflyttning och nio poäng upp till Europa och möter ett Aston Villa med seger i ryggen, ny tränare och allt, allt ALLT att spela för, så är man i ett än större underläge vad gäller disponibla spelare.

Marc Muniesa är den senaste att checka in i den överfulla sjukstugan där redan Ryan Shawcross, Bojan, Jonathan Walters, Erik Pieters, Peter Odemwingie och Stephen Ireland redan finns. Lägg därtill att Geoff Cameron är avstängd. Hughes tvingas kalla upp spelare från juniorverksamheten och förmodligen plocka in Premier League-debutanter redan från start och ja, det här blir en på många sätt, lång, tuff och vedervärdig dag för Stoke och dess trogna supportrar.

Etta spelas i skrivande stund till overkligt fina 2.70 hos bet365 .com men jag utgår från att den kommer sjunka markant fram tills matchstart.

Vidare vill jag absolut slå ett slag för Benteke att göra mål till 3.00x pengarna. Det enda Tim Sherwood har pratat om sedan han tog över på alla presskonferenser är hur han ska få igång Benteke på samma sätt som han fick igång Adebayor i Spurs.

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 20 Februari, 2015, 10:42

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Anders0n - 2015-02-21 15:52:45

Stephen ireland spelar iaf från start. Vet inte riktigt vart du fått infon om att han skulle vara skadad??

crossbuster - 2015-02-20 11:37:14

Villa över 1,5 mål 2,85 lirar jag nog. Attraktivt odds.