Speltips

Speltips ÖSK - Varberg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-02-21 16:00 Spela här

Speltips ÖSK - Varberg
Land: Sverige Liga: Svenska Cupen
Odds: 1.90 Speltips: ÖSK -1,5
2015-02-21 16:00 ÖSK - Varberg ÖSK -1,5 1.90 Polsater

ÖSK -1,5 hemma mot Varberg i Svenska Cupen.

Första tävlingsmatchen för året. ÖSK har tagit ut följande trupp:

Oscar Jansson
Jacob Rinne

Backar: Daniel Björnquist, Patrik Haginge, Christoffer Wiktorsson, Erik Moberg, Eidur Sigurbjörnsson, Logi Valgardsson, Ayanda Nkili

Mittfältarna/anfallare:
Daniel Nordmark, Robert Åhman Persson, Ahmed Yasin, Sam Mensah, Nordin Gerzic, Sebastian Ring
Kalle Holmberg, Alhassan "Crespo" Kamara, Jonathan Lundberg


Marcus Pode och Daniel Gustavsson saknas tyvärr. Avbräck men inte superavbräck på något sätt.

Varbergs trupp:

Peter Dahlberg, Erik Lund, Martin Ingesson, Magnus Bertilsson, Pär Asp, Arbios Mzi, Peter Nyström, Oskar Davidsson, Ardian Rexhepi, Robin Tranberg, Valmir Zekolli, Ajsel Kujovic, Nsima Peter, Thommie Persson, Joakim Lindner, Karl Söderström, Anton Liljenbäck, Joakim Wulff.

Kujtim Bala,Anton Sandberg-MAgnusson, Hosam Aiesh, Alexander Mellqvist, Zlojutro, Ibrahim Koroma är alla spelare som spelade en del i fjol men som lämnat inför i år.

Målsprutan David Johannesson på plussidan men han är inte med här. Ett annat tungt nyförvärv, Mats Andre Kaland från Norge, är inte heller med. Ajsel Kujovic är ett annat nyförvärv som säkert blir viktigt för laget, får se vilket humör han är på på lördagen.

Kommentar: Ni kanske minns Örebro och framför allt "Crespo" Kamaras höst? 9-0-2 på de 11 senaste och mängder av mål framåt. Åtta på åtta matcher av nämnde Crespo. Känns som ett spännande lag med en tränare (Axén) som jag håller rätt högt. Ett lag för övre halvan i allsvenskan 2015. Har tappat några spelare jämfört med succéhösten, men skulle säga att stommen är kvar. Blandade resultat i träningsmatcherna, precis som det är för de flesta lag.

Nu spelar man hemma på konstgräset i Behrn Arena. Första tävlingsmatchen för året. Kan tänka mig att det kommer skilja 16-18 tabellplaceringar mellan de här lagen när vi summerar 2015. Toppchans för Örebro, som bör vara sugna på att göra det bra i cupen. Överkomlig grupp och vid seger där är man framme i kvart. Inte helt omöjligt att man går långt, kanske till och med vinner cupen. Betydligt större chans där än i AS i alla fall.

Bör skilja en klass mellan lagen. Om exempelvis AIK tvingas spela "borta" på Grimsta, har ÖSK hemmaplansfördel här. Känns som att avbräcken är tyngre för bortalaget dessutom. Tittar man på cupen i fjol så duggade det inte direkt tätt med skrällar i det här skedet (Sirius slog Djurgården och GAIS slog Norrköping är de två tillfällen jag minns att ett Superettanlag slog allsvenskt motstånd). Inte så konstigt, då de allsvenska lagen har bättre förutsättningar för att ligga längre fram vid det här stadiet. I träningsmatcher kan den biten suddas ut, men nu är det tävlingsmatcher - en annan femma.

Vamos ÖSK!

@nokkan21

Polsater - 20 Februari, 2015, 21:31

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
LFC1892 - 2015-02-20 21:37:51

Rygg!