Inne i ett sämre stim men så är det ibland. Southampton tar i eftermiddag emot Rodgers Liverpool med avsparkstid 17.15. Liverpool som kommer från en Europa League-match i veckan hemma mot Besiktas har nu alltså, endast tre dagar senare, packat väskorna och begett sig St Mary´s Stadium i södra England. Southampton däremot har vilat i en vecka sedan laget spelade ett oavgjort resultat hemma mot Wes Ham.

Tabell:
5. Southampton 25 14 4 7 +21 46p
7. Liverpool 25 12 6 7 +7 42p

Ronald Koemans mannar har inte lyckats näta hemma i de två senaste matcherna, 0-1 förlust mot Swansea och nu senast 0-0 mot West Ham. Offensiva spelet har inte sett så bra ut som man är van vid denna säsong. Men med endast en förlust på nio ligamatcher klättrar man allt högre i tabellen. Vi satt senast med spel på Soton då laget spelade mot West Ham senast. Trots en man mer i trettio minuter, i och med utvisningen på West Hams målvakt Adrian, lyckades Southampton ändå inte få in ett ledningsmål. Avsluten var av dålig kvalité och laget hade svårt att hitta samspelet ju närmare straffområdet man kom. Många skador inom laget, dock så har lagets tränare Koeman hanterat det snyggt ändå.

Rodgers fick en anledning att pusta ut när Balotelli placerade bollen i nätet på straffen som Liverpool tilldelades i den 84:e minuten. Målet gav Liverpool en betydligt bättre position inför andra mötet mot Besiktas.

Sturridge är tillbaka från skada och kan få allt mer speltid. Han har verkligen gjort det bra, samma glöd och driv som han har visat prov på tidigare. Precis den energi och sista pusselbit som Liverpool har saknat under denna säsong. Nätade i senaste cupmatchen mot Crystal Palace, då Liverpool vände matchen till vinst. Mittfältaren Jordan Ibe har också tagit ett rejält kliv framåt i utvecklingen. 19-åringen som togs in från Derby har imponerat på många och visar sannerligen att han är på högerkanten för att stanna.
Raheem Sterling spelade 15 minuter i torsdags och det såg något besvärligt ut, troligtvis redo inför denna match men det är självfallet ett plus för detta spel om han vilas idag.


Skador:
Southampton:
Får tillbaka Schneiderlin och Targett. Schneiderlin som har varit en jätte på sin defensiv mittfältsposition.
Missar gör Isgrove, Long, Mayuaka, Alderweireld, Gallagher och Rodriquez.
Defensiva vänstermittfältaren Ryan Bertrand missar matchen då han är avstängd.

Liverpool:
Gerrard har ännu problem med sin ljumske och missar därav dagens match, även Enrique med skadat knä, Jones och Flanagan.
Leiva tillbaka.

Kommentar:
Många är inne på Liverpools sida här och jag håller med om att det finns värde på bortalagets sida men i och med deras match i Europa League i torsdags gör att jag avstår. Tror vi får ett Liverpool som inte kommer att vara allt för givmilda bakåt. Spelar ganska defensivt och går på sina kontringar. Southamptons målform talar för sig själv i de senaste matcherna och det är inte allt för enkelt att göra mål på ett lag som Liverpool.

Jag tror på en tajt och jämn match, spelar därför på U2.5 mål till 1.78 hos SBObet, finns även hos bet365 . Oavgjort & U2.5 kan man också slänga en slant på till 4 ggr pengarna hos bet365 , ett helt klart intressant spel.

SPEL: U2.5 mål - 1.78 ggr pengarna, 1.5/5 units.
Kolla in: U2.5 & oavgjort - 4.00 ggr pengarna.

Twitter@HolmbergAke


EDITERAD 2015-02-22 16.45:22

This is the stats tab
This is the post tip