Speltips Midtjylland-Odense

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-02-23 19:00
Land: Danmark
Liga: Superligan
Odds: 2.32
Tips: X2
Omstart i danska ligan och med ett tämligen tunt utbud i övrigt under måndagen tycker jag det känns rätt att testa ett litet drag med rötterna i premiär-ringrost och dålig form för förhandsfavoriten.

Midtjylland leder ligan ganska överlägset, fem poäng ner till FCK med en match mindre spelad men förlusten med hela 3-0 senast innan uppehållet tror jag kan varit ett av de mest säsongsdefinierande resultaten på länge. Midjylland hade chansen att ordentligt avgöra ligan, istället får man inte bara stryk och ger FCK kontakt, man får stryk med 3-0 och följer upp det genom ett uppehåll och träningsmatcher som nu läses till 6 raka matcher utan seger där bara två har varit oavgjorda och fyra förluster. Motståndet? Inte Real Madrid, Barcelona eller ens Stoke, nej, 0-2 senast mot Molde och 1-5 mot Viborg, förlust mot Örebro, Boleslav och Start och ja, som ni märker är den förstaplats som laget nu parkerar på inte speciellt signifikativ för hur pass bra det står till i Midjylland för tillfället.

Odense ligger visserligen inte i samma del av tabellen som Midthjylland men man har ligans fjärde bästa form efter 10 poäng på fem senaste. Dessutom har man spelat åtta matcher under uppehållet där vi bara hittar två förluster och fyra segrar som har gjort gott för självförtroendet. Dessutom avslutade man höstsäsongen innan uppehållet med tre raka utan förlust där två var segrar och iochmed den starka avslutningen klättrade man bort från det definitiva bottenträsket och väntas nu klättra markant i tabellen ganska omgående efter omstarten.

Vi har att göra med ett lag som är i fritt fall och som är livrädda för att tappa mark mot ett FCK som satte ytterligare press på dem i och med segern igår. Vi har att göra med ett lag som dessutom har haft en vedervärdig upptakt till denna premiärmatch. På andra sidan står ett gäng som kan spela helt utan press eller förväntningar på att vinna trots att blivit ganska vana vid känslan att just vinna på senaste. Det borde räcka ganska långt för att åtminstone vi ska få se en halvskräll på andra sidan sundet ikväll. Förutom det har vi dessutom sett flera gånger på senare år hur Odense varit kapabla att både störa och även vinna mot Midjylland på bortaplan.

X2 tycker jag helt klart är värt några sköna måndagsslantar. För det får vi hela 2.32 hos Unibet.

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid


EDITERAD 2015-02-23 09.54:33
Spela på Midtjylland-Odense hos Unibet
Spela nu
RalleArvid - 23 Februari 2015 - 09:54
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
RalleArvid - 2015-02-23 09:58

Bra snack och input Lombardo. Fritt fall var kanske en olycklig formulering men jag tror verkligen som sagt att förlusten mot FCK har ställt till det ordentligt i huvudet på spelarna, något träningsmatcherna knappast motbevisar. Som sagt kanske en olycklig formulering men reken backas knappast av att jag menar att Mitdjylland är världens sämsta lag utan snarare i en rad övriga faktorer såsom första matchen efter uppehållet, bedrövlig form, inga positiva besked under upptakten och ofrånkomligen ett pressat läge mentalt samt att motståndet är ett bortalag utan press på sig som dessutom hittat formen på sistone.

Lombardo - 2015-02-23 09:51

"Vi har att göra med ett lag som är i fritt fall och som är livrädda för att tappa mark".... Snacka om överdrift!

I bortamatchen mot FCK så gjorde FCK 2-0 i 87:e och 3-0 i 93:e minuten. Inte så mycket att snacka om att luften gick ur.

FCM har 9-0-0 på hemmaplan. De har förstärt laget med Martin Pusic från Esbjerg som ligger två i skytteligan. Fått in Johan Dahlin i målet.

Att kalla FCM för ett lag i fritt fall är att överdriva och vinkla reken. Dock så har inte spelet i träningsmatcherna sett något vidare ut. Men det är träningsmatcher.

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: