Speltips

Speltips Karlskoga v Södertälje

Sport: Ishockey Spelstopp: 2015-02-24 19:00 Spela här

Speltips Karlskoga v Södertälje
Land: Sverige Liga: Hockeyallsvenskan
Odds: 2,05 Speltips: Ö 5,5 mål
2015-02-24 19:00 Karlskoga v Södertälje Ö 5,5 mål 2,05 holms

Ett överspel till endast 2,05, kan det verkligen vara så klokt?
I normala fall inte, men här tycker jag sannerligen att det finns flera incitament som talar för en målrik match.

Det är ingen slump att Karlskoga har släppt in flest mål i hela serien.
Inte bara det att man ofta anfaller med huvudet under armen och på det sättet åker på en del dumma baklängesmål. Man agerar också virrigt i egen zon när motståndarna valsar omkring och släpper även på det sättet till onödigt många målchanser.
Och då står också -152 i kolumnen för insläppta mål. Det är VÄLDIGT mycket för ett lag som ligger femma i tabellen.
Men; Så har man också gjort 153. Det är bara ettan och tvåan i hockeyallsvenskan som man skryta med att kunna mäkta med likadana siffror.

Nu kommer superjumbon SSK på besök.
Där är hoppet helt ute med tolv poäng upp till säker mark. Nu handlar det bara om att skjuta in lite självförtroende inför den hemska kvalserien nedåt.
Och jag gillar vad man skedde senast hemma mot Rögle. Nu förlorade man visserligen. Men siffrorna 3-4 säger också att det var en öppen och trevlig tillställning. 32-26 i skott, är väl även det över medlet än vad det är i en normal match.
Men precis som Karlskoga så släpper man in billiga mål. Kvalitén saknas i avgörande lägen i egen zon och man straffas skoningslöst varje gång.
Nu saknas det även kvalité framåt. Men nu när man inte längre spelar med den minsta av press på axlarna (som annars varit enorm under några månader) så känns det väl som om man, precis som senast mot Rögle, kommer att göra fler mål i de sista matcherna den här säsongen än vad snittet visat så här långt. Som dock har varit katastrofalt, så det är väl inte för mycket begärt egentligen.

Karlskoga orkade inte över linan 5,5 i sin senaste match. 3-2 förlust i Västerås.
Men så vitt vad jag förstått så hade vi två väldigt bra målvakter i vardera lag som höll nere siffrorna då. Ändå bara en puck i från.
Spelar Karlskoga en lika öppen match nu som sist. Och spelar Södertälje (som alltså kan spela avslappnat) en lika öppen tillställning som senast, ja då är jag inte säker på att vi kommer att behöva den tredje perioden till hjälp innan vinsten är klappad och klar ...

holms - 23 Februari, 2015, 16:49

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!