Minnesota Wild fortsätter att imponerad och igår besegrade man Dallas Stars med 6-2 efter att ha gjort en fantastisk tredje period. Därmed hittade Stars U2.5 mål @ 1.787 hem och vi kämpar vidare!

Anaheim Ducks - Detroit Red Wings

Goalies: Gibson (confirmed) vs Howard (confirmed)

Anaheim återvänder hem till Honda Center efter att ha varit ute på en mindre roadtrip på två matcher. Resultatet blev lyckades med 2/2 vinster och man kommer till nattens match med bra självförtroende. Senast besegrade man jumbon Edmonton Oilers i en tajt match där avgörandet kom i mitten av tredje perioden när kapten Ryan Getzlaf satte 2-1 för Ducks. Matchen innan gjorde man verkligen en stark match då man besegrade svårslagna Calgary Flames med hela 6-3 efter att ha vänt ett 0-2 underläge och gjorde 5 raka mål. Visar på styrka!

Wings är ute på en oerhört tuff roadtrip då man ställs mot ligans topplag (Hawks, Stars, Ducks (inatt), Kings, Sharks och Preds). Man har dock inlett denna roadtrip på ett väldigt bra sätt då man hittills tagit full pott (4/4) poäng, men det har verkligen inte gått smärtfritt. Jag vill faktiskt påstå att man haft lite tur med sig och speciellt mot Stars senast så hade man både tur och domaren på sin sida på man vände ett 6-4 underläge i den galna matchen sent i tredje perioden. Wings 6-5 mål borde i mina ögon aldrig godkänts då Lehtonen tydligt blev tacklad och en målvaktsinterference borde tilldömts, istället kvitterade Wings med utplockad målvakt och vann sedan i overtime efter ett snyggt mål av Niklas Kronwall. Känslan är att Wings tur runnit ut och en förlust ligger runt hörnet då man vunnit två tajta matcher efter förlängning. Henrik Zetterberg åkte på en mindre skada mot Stars och testas sent idag. Beslut om han spelar eller ej görs under uppvärmningen. Detsamma gäller ungtuppen Pulkkinen som varit en positiv kanin för Wings.

Historia

Detta är lagens andra möte för säsongen där Ducks vann det första inne i Joe Louis Arena med 3-2. Ducks har även 3 raka vinster mot Wings och vunnit de 6/10 senaste mötena.

2014-10-12 00:00 Detroit Red Wings - Anaheim Ducks 2-3
2014-01-13 01:05 Anaheim Ducks - Detroit Red Wings 1-0
2013-12-18 00:35 Detroit Red Wings - Anaheim Ducks 2-5
2013-05-13 03:00 Anaheim Ducks - Detroit Red Wings 2-3
2013-05-11 01:00 Detroit Red Wings - Anaheim Ducks 4-3 sd
2013-05-09 03:00 Anaheim Ducks - Detroit Red Wings 3-2 sd
2013-05-07 01:00 Detroit Red Wings - Anaheim Ducks 3-2 sd
2013-05-05 00:30 Detroit Red Wings - Anaheim Ducks 0-4