Speltips

Speltips Man City - Barcelona

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-02-24 20:45 Spela här

Speltips Man City - Barcelona
Land: England Liga: CL
Odds: 1.79 Speltips: Ö2,5
2015-02-24 20:45 Man City - Barcelona Ö2,5 1.79 Polsater

Ö2,5 blir mitt spel i Man City - Barcelona.

Repris på förra årets åttondelsfinal. Då saknade City Sergio Agüero, han är med nu. Dessvärre är Yaya Toure avstängd. Hans betydelse för laget är stor, det har alla koll på. James Milner gav klartecken idag, det innebär att alla är tillgängliga. Tänkbart lag:

Hart
Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy
Fernando, Fernandinho
Navas, Silva, Nasri
Agüero

Barcelona saknar egentligen ingen. Vermaelen skadad sedan tidigare. Tänkbart lag:

Bravo
Alves, Pique, Mascherano, Alba
Busquets, Rakitic, Iniesta
Neymar, Messi, Suarez

4/6 Barcelonamatcher i CL har gått ö2,5.
3/6 Citymatcher i CL gick över 2,5.

Kommentar:
Repris på förra årets möte. Hade jag gått enbart på hur det såg ut då hade jag förmodligen spelat underspelet här. För City ställde upp oerhört passivt och lät Barcelona rulla runt bollen. Inget hände åt något håll, Barcelona tog inga risker heller. Så fällde Demichelis Messi. Rött kort, straff och mål för Barca. Barcelona fortsatte rulla och rulla utan att vara intresserade av att skapa särskilt mycket innan Dani Alves tryckte in tvåan i andra halvlek.

Returen vann Barca sedan med 2-1.

Mot bakgrund av det och att det här trots allt är den första matchen i ett dubbelmöte så skulle ju underspelet kunna locka. En hållen nolla är bra, för båda lag.

Men det är några faktorer som gör att jag väljer övern i stället för undern:

Citys försvarsspel har enligt mig sett sämre ut i år än i fjol. Stundtals har det läckt rejält, både i ligan och i CL. Åtta insläppta mål i CL, bara en hållen nolla. I PL har man släppt in 12 hemmamål redan - i fjol släppte man 13 på samtliga hemmamatcher (varav 3 mot Arsenal för övrigt).

Känslan är också att vi har ett mer direkt Barcelona i år. I fjol startade Iniesta, Messi och Sanchez i anfallstrion, i år blir det Neymar, Messi och Suarez, vilket känns snäppet farligare. Även om Suarez blandar och ger vet vi alla vad han kan i sina bästa stunder. Messi och Neymar har ett samspel som är oerhört fint stundtals. Bortser vi från floppen i ligan i helgen, då man föll hemma mot Malaga (blickarna riktade på den här matchen?), så hade laget öst in 42 mål på 11 matcher (i alla tävlingar). Det är imponerande såklart. Flera gånger under den här streaken tog vi betalt för Barca. Som jag konstaterade flera gånger, Barca är BRA just nu. Matchen i lördags fäster jag ingen större vikt vid. Bottennapp drabbar alla lag och det är alldeles för tidigt att form-oroa sig.

Samtidigt är det ju det här med Barcelonas försvar. Alla vet ju att det finns en del att önska där. Framför allt så sätts spelarna sällan på prov på allvar i spanska ligan. Motståndarna är oftast så nedtryckta att bollvinsterna kommer runt eget straffområde, vilket gör att Barca snabbt vinner tillbaka bollen. Jag räknar kallt med att City sätter Barca på prov här. Och när Barcelonas försvar väl sätts på prov, då brukar det hända grejer. Ska bli intressant att se vad David Silva kan göra i "hålet" framför Barcas backlinje. Busquets är väl den som ska plocka upp honom. Primadonnan Busquets läser spelet briljant allt som oftast, men är lite långsam. Intressant duell.

Dessutom är det så att City den här gången förmodligen inte ställer upp med en vänsterkant bestående av Clichy och Kolarov. Anfallare är inte heller Alvara Negredo, utan den betydligt farligare Sergio Agüero.

Som jag ser det har båda lagen stora möjligheter att göra mål. Tror inte Barcelona kommer nöja sig, på samma sätt som i fjol, med att bara hålla bollen inom laget. Känns inte som att City accepterar det heller. Pellegrini om lagets låga försvarsspel i fjol:

“I don’t think last year we changed our style,” he said. “Maybe we couldn’t do what we tried to do. We tried to play with our style in another way.

“We always try to attack and we couldn’t do it in that game. This year we are trying to do what we always do.”

Pellegrini was obviously not going to reveal his hand in terms of tactics, but he did hint that he wanted a high tempo and aggressive pressing game from his team to prevent Barca from settling into their normal rhythm.

“I think that the main thing for our team is to try to fight for the possession of the ball - it is very important because a game with low pace is better for Barcelona than our team,” he said.

Låter som det kan bli betydligt mer öppet och fartfyllt än i fjol. Och då borde det finnas möjligheter till mål sett till vilka offensiva spelare båda lagen har att tillgå.

@nokkan21


EDITERAD 2015-02-23 21.11:27

Polsater - 23 Februari, 2015, 21:11

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!