Igår: 1-1
Säsongen: 146-112-1
Spreadsheet: http://www.spreadsheet.se/simonle

------

Bara två matcher i natt. Det är Cleveland som tar emot Golden State, och Phoenix Suns som tar emot Oklahoma City. Jag gillar överspelet (över 216 poäng) i Phoenix-OKC. Jag räknar med en riktigt poängrik match.

Spelstilsmässigt talar allt för att det blir mycket poäng här. Phoenix är kända för att spela en snabb run-and-gun-basket. Och OKC gillar också att sätta fart på bollen och ta snabba skott. När Kevin Durant saknas, vilket han gör i natt, så är det Russell Westbrook som får ha ännu mer boll. Och vi vet alla att Westbrook bara har en växel: full fart framåt. Han har, på gott och ont, inget emot att ta snabba skott.

Phoenix har varit ett riktigt ”över-lag” den senaste tiden. Fyra av deras fem senaste matcher har slutat över totalt. Försvarsspelet har inte varit särskilt bra och de har släppt in över 110 poäng i de fem senaste matcherna. Nu ställs de mot ett formstarkt Oklahoma City som har vunnit sju raka matcher och nio av sina tio senaste. Phoenix försvar kommer knappast få en lättare uppgift i natt. Jag räknar med att Oklahoma City utan problem kan göra över 110 poäng. Kanske närmare 120.

Tittar man på Oklahoma Citys fem senaste matcher så har de bland annat gjort 105 poäng på defensivt starka lag som Indiana och Memphis. Sex av Oklahoma Citys tio senaste matcher har slutat över totalt.

Phoenix är ett av de lagen som gör flest poäng i NBA, men också ett av lagen som släpper in flest poäng. OKC ligger närmare snittet, men de ligger på övre halvan både när det gäller gjorda och insläppta poäng per match.

Tittar man på den fem senaste matcherna lagen emellan så ser man att fyra har slutat över. Mitt tips är att den här matchen slutar med något i stil med 115-110 till Oklahoma City.

Spelar alltså Över 216 poäng i Oklahoma-Phoenix. Till oddset 1.90 på bet365 .
Units: 2/5.


EDITERAD 2015-02-26 16.01:19

This is the stats tab
This is the post tip