Igår: 1-0
Säsongen: 147-112-1
Spreadsheet: http://www.spreadsheet.se/simonle

-------

I dag tipsar jag om två spel på samma match. Det är Portland som tar emot Oklahoma City. Jag spelar Under 206,5 poäng totalt och Portland -4,5. Båda spelen ger 1.91 på Betsafe .

I går spelade jag Över 216 poäng när Oklahoma City gästade Phoniex. Efter fulltid hade det blivit 218 poäng. Men det var tydligt att Oklahoma Citys anfallsspel inte fungerade på topp. De började riktigt dåligt, 15 poäng i första perioden och Russell Westbrook sköt stundtals riktigt lågprocentigt. De anfallsproblemen tycker jag talar för att det blir lite poängfattigare i natt mot Portland. Westbrook trampade lite snett i slutsekunderna också. Kanske känner han av den foten mot Portland. Han har hur som helst många minuter i benen, och jag kan inte tänka mig att OKC kan spela med samma fart offensivt i natt.

Något som också talar för Under 206,5 poäng är statistiken. Åtta av de tio senaste matcherna lagen mellan har slutat under totalt. 20 av Portlands 30 hemmamatcher har slutat under totalt.

Tittar man på Portlands tio senaste matcher där linan har legat på 205 poäng totalt, eller högre, inför matchen, så har sex av dessa tio slutat under. Tittar man på samma urval av Oklahoma Citys matcher så ser det likadant ut: sex av tio har slutat under totalt.

Portland är ett bra försvarsspelande lag och jag tror att de kan göra det ganska svårt för ett lite slitet OKC som kommer från en tung OT-förlust.

Jag tror alltså att Portland kan vinna den här matchen. De är som sagt mer utvilade och såg bra ut när de besegrade San Antonio med 111-95 hemma i onsdags. OKC är faktiskt ligans sämsta lag ATS på bortaplan den här säsongen. De är bara 11-18-1 ATS på bortaplan. Medan Portland är 16-13-1 ATS på hemmaplan.

Mina speltips blir alltså:
Under 206,5 poäng i Portland-OKC till oddset 1.91 på Betsafe .
Och Portland 4,5 till 1.91 på Betsafe .

This is the stats tab
This is the post tip