Första omgången i Quimper och det är fransmannen Kenny de Schepper som ställs emot slovaken Jozef Kovalik.

Kenny De Schepper som bäst varit rankad 62:a är idag rankad 103:a och det har han sin serve att tacka. Han har en väldigt hård första serve som resulterar i många gratis poäng i hans servegame. Han har en okej forehand men hans backhand är långt ifrån den bästa på touren. Schepper som är 2.03 är inte den smidigaste spelaren på touren heller, får man honom i rörelse brukar det ofta resultera med att fransmannen slår en eller annan unforced error.

Schepper har lyckats vinna 7 matcher hitills under året och 5 av dessa har gått över linan på 20,5 games. De två matcherna som inte gått över denna lina var mot Girlado veckan innan Australian Open där det var tydligt att Giraldo överhuvudtaget inte brydde sig om den matchen. Den andra var mot 97:an Theo Fournerie där resultatet blev 6:3 6:3 i Schepper favör.

Jozef Kovalik nådde för två veckor sen sin bästa ranking i karriären trots att han haft otur med lottningen sen årsskiftet. Han har inte ställts emot någon som servar lika bra som Schepper men han har absolut mött bättre tennisspelare än Schepper. Han tog ett set mot Ilhan och Pedja Krstin. Tog ett set till tiebreak mot Zopp som är i väldigt bra form. Han spelade även väldigt bra första set mot Marchenko i Wroclav där han förlorade 6:4. Andra set var det tydligt att slovaken inte orkade med Marchenkos höga tempo och förlorade andra set 6:0.


Kovalik har potential att utmana Schepper i denna match. Schepper är en väldigt dålig returnerare som Kovalik kan dra fördel av. Inte alls omöjligt att Kovalik plockar minst ett set eller att något set går till tiebreak och då är spelet så gott som inne.
bet365 erbjuder 1.80 på över 20,5 games och den linan anser jag är för låg. Tar detta med 6/10 units. Lycka till vid rygg.

Vid frågor och funderingar når ni mig snabbast på twitter där jag har samma namn som på hemsidan. Tennistipset.


EDITERAD 2015-03-02 18.09:14

EDITERAD 2015-03-03 10.42:48

EDITERAD 2015-03-04 16.16:11

This is the stats tab
This is the post tip