Speltips

Speltips Dynamo Dresden - Dortmund

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-03-03 20:45 Spela här

Speltips Dynamo Dresden - Dortmund
Land: Tyskland Liga: Bundesliga
Odds: 1.70 Speltips: Dortmund -1,5
2015-03-03 20:45 Dynamo Dresden - Dortmund Dortmund -1,5 1.70 Polsater

Borussia Dortmund -1,5 spelas i cupmatchen mot Dynamo Dresden.

I fjol förlorade Dortmund finalen i tyska cupen, 2012 vann man den. 2013 åkte man ut i en tajt match mot Bayern München. Kort sagt, den brukar prioriteras av Klopp. I de 18 senaste cupmatcherna är det faktiskt bara Bayern som besegrat Dortmund (tre kryss också). Som alla vet ligger laget pyrt till i Bundesliga, vilket gör att cupen kan vara vägen till Europaspel nästa säsong. Man ska ta igen 8--10 poäng på 11 matcher, vilket inte är det lättaste. Klopp har inför matchen uttalat sig om att det är upp till Dortmund själva att se till att det inte blir någon skräll här och Kicker har aviserat att det blir en stark elva:

Weidenfeller - Kirch, Subotic, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Sahin - H. Mkhitaryan, Kagawa, Reus - Aubameyang

Dortmund har ligamatch i helgen, sen är nästa match följande helg - därefter väntar returen mot Juve. Så ingen anledning till rotation, att spela midweek är man vana vid.

Formen dessutom allt bättre. Jag skrev det ett par gånger då vi backade upp laget - vändningen kommer komma. Dortmund kan inte ligga på nedflyttningsplats när säsongen summeras. Nu har man 4-0-1 (Juventus är förlusten) på sina 5 senaste. Kommer stärkta av en mycket stark insats mot Schalke i derbyt i lördags.

Dresden är ett mittenlag i 3. Bundesliga. Hade 4 raka torsk innan man i helgen lyckades vinna mot Jahn Regensburg, som alltså inte är en gammal karaktär i ett Rederiet-avsnitt, utan tabelljumbon i den tyska tredjedivisionen. Vet inte mycket om Dynamo Dresden men formen är knappast något som skrämmer. Det skiljer 43 placeringar i ligasystemet, vilket borde vara ännu fler då Dortmund borde ligga ett par hack högre upp sett till deras kvalitet. Då det verkar som att den här matchen prioriteras tror jag att kvalitetsskillnaden blir tydlig. Dortmund borde kunna springa iväg med ett par bollar här.

När Dortmund var som mest under isen i höstas åkte man och besegrade St. Pauli med 3-0 (Pauli ligger i andradivisionen). Borde kunna bli ngt liknande här.

@nokkan21

Polsater - 02 Mars, 2015, 20:44

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Cassano88 - 2015-03-03 11:39:53

Mobilen, Bender, Kehl, Gundogan, Mikhitarian känns ju som dugliga nog att klara av ett div3 lag utan Sahin och Auba.

asburypark - 2015-03-03 10:26:22

Enligt Kicker idag .. ingen Sahin eller Aubameyang till Dresden.