Speltips

Speltips FC Zurich v Grasshoppers

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-03-04 20:00 Spela här

Speltips FC Zurich v Grasshoppers
Land: Schweiz Liga: Swiss Cup
Odds: 2,10 Speltips: 1
2015-03-04 20:00 FC Zurich v Grasshoppers 1 2,10 Jamfan

Idag spelas kvartsfinalerna i Schweiziska cupen och finner spelvärdet i förra säsongen 2013-2014 cupvinnare Fc Zurich som möter klassiska Grasshoppers. Matchen mellan de två lagen från högsta ligan från samma stad är ett derby vilket alltid kryddar till fotbollen något extra.

FC Zurich är ett av topplagen i Schweiz och räknar alltid med att vara med i toppen. De senaste 10 åren har Zurich och Basel haft ett sorts monopol på liga trofen dock har Basel totalt dominerat den de senaste 5 åren. För tillfället ligger FC Zurich på 3.e plats i ligan och för att få en feeling på hur dem spelar i år så har dem 12-4-6 och har imponerat mest borta men har ändå skrapat ihop 5-3-3 hemma. I cupen har dem inte riktigt testats än, gick dock en övertids match borta mot 3.e liga laget Black Stars annars har de krossat sig vidare genom cupen fram tills nu när de står emot sin rival.

Forna storlaget Grasshoppers med 27! ligatitlar tog sig vidare genom en övertidsmatch mot andra liga laget Lugano. Grasshoppers ligger på 8.e plats i ligan (5-5-12) dock är de verkligen inget toppenlag på bortaplan där de endast lyckats mäkta med (1-4-6) vilket är sämst i ligan. Detta är dock cupen, inte ligan men det ger oss en liten bild hur Grasshoppers går denna säsong.

Lagen möttes för lite mindre än två veckor sedan vilket resulterade i en 0-2 vinst för Zurich. Totalt har lagen möts 3 gånger denna säsong och noterbart är att Zurich har vunnit samtliga.

Matchen efter 0-2 vinsten mot Grasshoppers underpresterade Zurich och lyckades endast med 0-0 hemma mot FC Aarau vilket säkert höjt oddsen i den här matchen. En sådan prestation kan även leda till att de ser den här cupmatchen som en språngbräda tillbaka till formen.

Zurich har några spelare skadade ,Mario Gavranovic långtidsskadad anfallare, Oliver Buff central mittfältare och Philippe Koch höger back är de viktigaste dock ska det inte påverka Zurich slagkraft i den här matchen då de fanns inte med i förra vinsten mot Grasshoppers heller. Grasshoppers kommer till matchen utan märkbara skador.

Lycka till vid rygg!

Jamfan - 04 Mars, 2015, 13:48

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!