Speltips AIK IBF v Pixbo Wallenstam IBK

Sport: Innebandy
Spelstopp: 2015-03-07 14:00
Land: Sverige
Liga: Superligan
Odds: 2,07
Tips: 2 (-1,5)
Dramatik är ett ord som passar omgång 26 i herrarnas Superliga. Den sista omgången ska spelas och det är många lag inblandade i diverse viktiga matcher. Pixbo och Falun gör upp om seriesegern där det förstnämnda laget leder med 1p. Desto tightare är det om de sista slutspelsplatserna. 6 lag är inblandade och det är 4 som går till slutspel. Falun spelar för en serieseger men det är en minst lika stor morot att få slå ut fjolårsfinalisterna Storvreta, vilket bli verklighet om man vinner. Har fastnat för ett par odds som jag tror kan sjunka fram mot matchstart.

AIK IBF v Pixbo Wallenstam IBK (-1,5) @2,07 Svenska Spel (3/5)

AIK är ett av få lag som har absolut noll att spela för. Man kommer att hamna på en elfteplacering och inget annat. Nu tar man emot serieledarna Pixbo som måste vinna matchen för att hålla undan från jagande Falun.

Det skiljer stort mellan lagen i mina ögon. Pixbo har 59 inspelade poäng jämfört med AIK’s 29. Höstmötet slutade med en stabil seger med 7-3 för Pixbo på en neutral plan i Scandinavium.

AIK har en varierande form med lite vinster och förluster. Vinsterna har kommit mot de dåliga lagen som Granlo och Dalen. Ska absolut inte säga att AIK har noll motivation för det har man aldrig. Det är nog rätt klart att man vill avsluta säsongen snyggt på hemmaparketten. Men det är nog hemmaparketten man har en lite fördel av men inget mer i mina ögon. Pixbo är större och starkare och har som sagt en serie att plocka hem. Den skillnaden bör visas på planen.

Pixbo har en fantastisk bredd med mängder av poängproducerande spelare:
Patrik Malmström 50p
Martin Östholm 47p
Daniel Calebsson 40p
Kasper Hydén 34p
Emil Julkunen 27p
Linus Henriksson 27p

AIK har aningen skralare poängskörd bland spelarna:
Kevin Björkström 34p
Patrik Hagberg 24p
Karl-Johan Iraeus 24p
Rickie Hyvärinen 22p (dock endast 11 spelade matcher)

Med denna lilla analys så ser jag ett värde i 2,07 på (-1,5). Pixbo ska vinna denna match mer än vad oddsen säger och man vinner sällan med endast ett mål. Vi kliver in med 3 enheter.
Spela på AIK IBF v Pixbo Wallenstam IBK hos Svenska Spel
Spela nu
IB. - 4 Mars 2015 - 14:37
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: