Speltips

Speltips Djurgården-IFK Norrköping

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-03-05 19:00 Spela här

Speltips Djurgården-IFK Norrköping
Land: Sverige Liga: Svenska Cupen
Odds: 1,73 Speltips: X2
2015-03-05 19:00 Djurgården-IFK Norrköping X2 1,73 LelleSandahl

Två svaga dagar i Championship hoppas jag ska brytas av en fin dag på Tele2 Arena. För IFK Norrköping.

SVENSKA CUPEN GRUPP 7
IFK Norrköping FK 2 2 0 0 6-0 6 6
Norrby IF 2 1 0 1 4-6 -2 3
Djurgården 2 0 1 1 2-4 -2 1
Ängelholms FF 2 0 1 1 0-2 -2 1

Matcher
Djurgården-Ängeholm 0-0
Norrby-Djurgården 4-2

Norrby-IFK Norrköping 0-4
IFK Norrköping-Ängelholm 2-0

Allsvenskan stundar om ett par veckor och lagen har i och med det nya cupupplägget minst tre tävlingsmatcher på sig att vässa formen. För Djurgårdens del har den formen varit obefintlig i de första två matcherna. 0-0 hemma mot fjolårsbottenlaget i Superettan Ängelholm. Detta följt av 2-4-torsk mot Norrby från Division 1. Följden av detta är att Pelle Olssons gubbar redan är utslagna inför den sista omgången.
- Tyvärr så blir det här ju inte en match som får någon betydelse för cupavancemanget utan vi får istället se det som ett led i förberedelserna för Allsvenskan. Det är självklart ett tråkigt faktum men vi ska se till att göra något bra av matchen och komma igen, säger coachen till dif.se.
Till kvällens fajt får blåränderna tillbaka Sebastian Andersson och Martin Broberg i truppen.

Om Dif haft problem med både anfalls- och försvarsspel har det sett desto stabilare ut i IFK Norrköping. 4-0 mot Norrby och 2-0 mot Ängelholm. Det räcker med kryss i kväll för att säkra avancemanget, men de är mer eller mindre redan vidare ändå. IFK kan därför fortsätta bygga upp sitt spel och självförtroendet ska vara betydligt bättre än hos djurgårdarna. I kväll saknas ett par gubbar men det ska inte behöva vara någon kris för det. Tycker att Peking har en vassare trupp. Rutin på mitten i förre djurgårdaren Daniel Sjölund. Bärkroth, Kujovic, hete Al-Hadji Kamara, Traustason, Telo. Tycker Janne Andersson har ett spännande lag att förvalta och om de får ligga på kontring här finns goda chanser att straffa Dif med mycket nytt i laget. Jag gillar Bosse Anderssons satsning på yngre spelare som Tim Björkström (BP) och Sam Johnson (Frej) Kerim Mrbati (Sirius). Om de sköter sina kort rätt kan någon av alla ynglingar säkert slå igenom och säljas för stora summor. Men det tar tid att få till det med så många nya, unga spelare i laget. Tror de fortfarande väger lite för tunt.

Trupper

Djurgården: Kenneth Höie, Hampus Nilsson
Jesper Arvidsson, Emil Bergström, Tim Björkström, Omar Colley, Stefan Karlsson, Elliot Käck
Daniel Berntsen, Martin Broberg, Alexander Faltsetas, Jesper Karlström, Kerim Mrabti, Haris Radetinac, Kevin Walker
Sebastian Andersson, Sam Johnson, Amadou Jawo

Saknas: Fredrik Stenman

IFK Norrköping: David "Mitov" Nilsson, Linus Wahlqvist, Andreas Johansson, Markus Falk-Olander, Christopher Telo, Nicklas Bärkroth, Daniel Sjölund, Alexander Fransson, Arnór Ingvi Traustason, Alhaji Kamara, Emir Kujovic, Joel Enarsson, Mirza Halvadzic, David Boo Wiklander, Gentrit Citaku, Adnan Kojic, Nikola Tkalcic, Marcus Sahlman.

Saknas: Christopher Meneses, Filip Dagerstål, Andreas Hadenius, Christoffer Nyman

SPELTIPS
IFK kommer få ligga och lura på kontring och då tror jag att de kan såra Djurgården, som inte spelat bra alls, men som måste skärpa sig för att lugna fansens tvivel. Tveksamt om de klarar detta mot ett mer rutinerat och formstarkt Peking. Tycker därför att dubbelchansen X2 är klart spelbar till 1,73 hos bet365 . Även om IFK mer eller mindre är klara för avancemang vill de knappast ge någon luft till Dif inför den allsvenska säsongen. (3/5 units).

Hur spelar ni?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 05 Mars, 2015, 09:28

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
JerRek - 2015-03-05 14:05:36

Kört samma till 2,30 =) kämpa