Speltips

Speltips Lukas Rosol vs Thanasi Kokkinakis

Sport: Tennis Spelstopp: 2015-03-06 15:30 Spela här

Speltips Lukas Rosol vs Thanasi Kokkinakis
Land: Tjeckien Liga: Davis CUp
Odds: 1,83 Speltips: Thanasi Kokkinakis
2015-03-06 15:30 Lukas Rosol vs Thanasi Kokkinakis Thanasi Kokkinakis 1,83 Tennistipset

Lukas Rosol mot Thanasi Kokkinakis, men här pratar vi inte om någon ATP turnering utan ett hett Davis Cup möte i Tjeckien. Här har jag fått upp ögonen för Thanasi Kokkinakis & ni kommer förstå varför.

Tennis är en färskvara. När två spelare möter varandra är dagsformen oftast avgörande för utgången utav matchen. Rosol är rankad 31 i världen medans Thanasi Kokkinakis är rankad 133. Vid detta tillfälle är den statistiken irrelevant, men spelbolagen har garanterat den statistiken i sina beräkningar vilket skjutsat upp oddset på Kokkinakis. Varför är det irrelevant? Den formen Rosol visade under sommaren och på senhösten har ingenting att göra med dagens match. Hör och häpna, sedan September månad har Rosol följande WIN/LOSS statistik - 2/14. På de senaste 16 matcherna har 14 förlorats. Han har alltså skrapat ihop 2 segrar på de senaste 16 (!) matcherna.

För att få lite perspektiv på det hela, så kommer Kokkinakis in i detta DC möte med 9 vinster på senaste 12 matcherna. Ett självförtroende byggs inte genom att spela en bländande tennis. Ett självförtroende byggs genom att vinna tennismatcher. Med andra ord, så möts två spelare vars formkurvor pekar åt två olika håll.

Australiens DC-kapten Wally Masur kunde lika gärna ha tatt ut en högre rankad LLeyton Hewitt eller Nick Kyrgios före Thanasi Kokkinakis. Men ställde Kokkinakis på banan med kommentaren - "Thanasis game is suited well against Lukas (Rosol) and Jiri (Vesely)" Han ställde alltså en Kokkinakis på banan då hans spelstil passar bra, både mot Rosol samt Vesely. Kokkinakis styrkor ligger i serven samt sin forehand, men har trots sin storlek (1,96 CM) ett väldigt effektivt fotarbete.

Allt som oftast är det en fördel med hemmaplan, men hamnar Rosol i ett tidigt underläge kan pressen bli allt större & det kommer garanterat att begränsa han. Detta spel grundas på dagsform & här synas Thanasi Kokkinakis till @ 1,83 på bet365 med 6/10 units.

Lycka till vid rygg

// TennistipsetEDITERAD 2015-03-06 02.40:52

Tennistipset - 06 Mars, 2015, 02:40

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!