Speltips

Speltips Bidwest Wits v Bloemfontein Celtic

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-03-06 19:00 Spela här

Speltips Bidwest Wits v Bloemfontein Celtic
Land: Sydafrika Liga: PSL
Odds: 1,83 Speltips: 1
2015-03-06 19:00 Bidwest Wits v Bloemfontein Celtic 1 1,83 Jamfan

God dag!

Intressant match i Sydafrika idag då Bidwest Wits möter Bloemfontein Celtic på sin hemmaplan i Johannesburg. Båda lagen har presterat väldigt bra sedan ligan startade upp igen och kommer med bra erfarenheter i ryggen.

Bidwest Wits ligger för närvarande på 2.a plats i tabellen (12-4-5) och därmed på champion league plats men det är tajt om den platsen, endast 3 poäng ner till Mamelodi som även spelat en match mindre. Det finns inget rum för misslyckande utan Bidwest måste prestera om de vill behålla platsen. Lyckligtvis för Bidwest har de nu chansen på sin kära hemmaplan där de spelat bra fotboll 7-1-2. Laget rider på en framgångsvåg där de vunnit fyra matcher i rad och ser fram emot att fortsätta i samma stil.

Bloemfontein Celtic gästar och kommer inte sälja sig billigt. De har vunnit sina senaste 3 matcher dock mot lag i botten av tabellen plus ett lägre div lag, alltså mycket svagare motstånd än de möter ikväll. Det är trots allt tre vinster av tre möjliga och detta höjer självklart moralen och kämparglöden. Celtic ligger på plats 7 i tabellen (7-6-7) med ett bortafacit på 3-2-5.

Lagen möttes tidigare under säsongen och då på Celtics hemmaplan vilket slutade i en 0-1 vinst till Bidwest.
Celtics haft väldigt svårt i Johannesburg och har inte tagit poäng hos Bidwest på tre år där hemmalaget totalt dominerat.

Varför är den här matchen då högintressant?
Jo, PSL vilket är högsta ligan i Sydafrika införde en ny regel för ca 3 år sedan vilket innebär att de spelar 4 Q perioder under säsongen som löser av varandra. Q1 och Q3 spelas i åtta matcher vardera och Q2 samt Q4 spelas då i sju matcher vardera. Detta är om jag förstått det rätt som lite av liga i ligan vilket gör att varje match räknas. Vinnaren av varje sådan här Q runda får tydligen 1,5 miljoner Rand vilket är lite över en miljon kronor pengar som kan användas till mycket inom dessa klubbar.
-- http://www.kickoff.com/news/29802/psl-divides-the-season-into-four --

Bidwest ligger väldigt bra till i vad som nu är Q3 perioden med endast 2 matcher kvar och det borde ge väldigt mycket extra motivation till att vinna matchen mot Celtics.

Bidwest 5 - 1 - 0 -- 16
Mamelodi 4 - 1 - 1 -- 13
Orlando P 3 - 3 - 0 -- 12

Lycka till vid rygg!

Jamfan - 06 Mars, 2015, 13:27

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!