Min senaste rek satt fint då Skövde lyckades besegra Ystad IF med 29-24 och det var ett bekvämt spel till slut då Skövde till två gånger pengarna satt med marginal. Min statistik för rekarna här på rekatochklart är nu efter 16 rekar: 10 vinster och 6 förluster. Jag hoppas kunna fortsätta i en positiv trend framöver med mina handbollsrekar!

------------------------------------------------------------------------------------------------


Ikväll vänder jag blickarna mot Österporthallen i Ystad där det ska spelas handbollsmatch i elitserien för herrar. Det är ett hemmalag i en något dunkel form som ska ta emot ett ungt och hungrigt lag från Götlaborg i kvällens drabbning. Jag tycker att jag har hittat ett bra spel i matchen och motiveringen får ni här nedanför.

Vi börjar med hemmalaget Ystad IF som är ett lag som jag har rekat tidigare (med framgång) då de spelat på hemmaplan. Ikväll väljer jag dock att spela emot ystadpågarna. En av anledningarna till att jag inte tror på Ystad IF ikväll är deras väldigt dåliga form som de visat upp efter uppehållet (det var uppehåll i elitserien i handboll för herrar då VM spelades). Efter uppehållet har Ystad spelat sex matcher vilket resulterat i fem förluster och en vinst. Vinsten tog man på hemmaplan mot Önnered med 28-23, inget som skrämmer slag på kvällens motståndare Sävehof från Partille. I övrigt har Ystad fått stryk på hemmaplan mot seriens jätte IFK Kristianstad (21-30) och mot Redbergslid (20-26). Efter uppehållet har de även fått stryk på bortaplan mot HK Malmö (29-24), Hammarby (27-14) och nu senast Skövde (29-24 i en match som jag rekade med framgång till ett fint odds). Det har minst sagt varit strul i maskineriet för grabbarna från Skåne och det är främst i anfallsspelet som det inte har gått något vidare. Endast 20 mål gjorda mot Redbergslid och 21 mål gjorda mot IFK Kristianstad är väldigt dåligt trots att det är bra lag som de förlorat mot.

Om man ser till hela seriens spel så är Ystad ett starkt hemmalag, det är viktigt att framhäva. De ligger femma i serien sett till resultaten på hemmaplan (dock har lagen spelat olika många matcher vilket gör att det skiljer en del i poängen) då de plockat 18 av 24 möjliga poäng i form av 12 spelade matcher med 9 segrar och endast 3 förluster.

Ikväll möter man som sagt ett ungt och hungrigt lag från Göteborg som är taggade på att ta sig till slutspel och behöver ta poäng i alla matcher då det är jämnt och tufft om platserna 6 till 11 i serien där det endast skiljer 5 poäng från 6an Ystad IF och 11an Drott. Det kan svänga snabbt och alla matcher är väldigt viktiga!



Nu över till bortalaget Sävehof. Efter VM-uppehållet har laget endast spelat två matcher på bortaplan, vilket resulterat i ett oavgjort resultat mot Alingsås (19-19) vilket får anses som en stark prestation då Alingsås är ett av seriens absolut bästa hemmalag. Den andra matchen slutade med en förlust mot Redbergslid (22-21) på bortaplan, vilket jag också ser som en ganska stark insats då jag håller Redbergslid som ett starkt lag denna säsong och derbyn är alltid tuffa att spela. Utöver de två bortamatcherna har laget spelat tre matcher hemma i Göteborg som slutat med vinst mot Ricoh (28-24), oavgjort mot Malmö (27-27) och en snöplig förlust mot Drott (23-24).

Sett till hela säsongen har Sävehof gjort lite blandade prestationer på bortaplan. De som sticker ut positivt sett är enligt mig vinsten mot Guif (26-25), vinsten mot Drott (26-18), vinsten mot Redbergslid (24-20) och vinsten mot Skövde (30-25).
Sävehof har under denna säsong förlorat på bortaplan mot Guif (31-27), Alingsås (26-25), Hammarby (27-26), Malmö (26-21). Ricoh (29-22) och som sagt Redbergslid (22-21) nu i senaste matchen på bortaplan.

Som sagt så är det ojämna prestationer från Sävehof som totalt spelat 12 matcher på bortaplan den här säsongen vilket har resulterat i 5 vinster, 1 oavgjord och 6 förluster. De har tagit totalt 11 poäng av 24 möjliga på bortaplan, trots det så är laget det femte bästa bortalaget i serien (Som jag skrev tidigare så skiljer det i antalet spelade matcher dock). Jag tycker att Sävehof har ett lovande lag som har framtiden för sig och den här matchen kommer passande för laget då det skulle sitta fint för de med en vinst i bagaget inför det stundande slutspelet i vår.

Den senaste matchen som spelades mellan Ystad IF och Sävehof var den 12/11 -2014 då Ystad faktiskt vann med 29-28 på bortaplan. Jag anser dock att Ystad var inne i ett helt annat flyt under den perioden än vad de är nu efter VM-uppehållet.

Övriga inbördes lagen emellan:
29/1 - 2014: Ystad IF - Sävehof 29-37
26/12 - 2013: Sävehof - Ystad IF 27-25
13/3 - 2013: Sävehof - Ystad IF 33-31
26/10 - 2012: Ystad IF - Sävehof 28-31
3/5 - 2012: Sävehof - Ystad IF 27-25
29/4 - 2012: Ystad IF - Sävehof 22-31
18/4 - 2012: Ystad IF - Sävehof 32-26
29/2 - 2012: Ystad IF - Sävehof 24-30

Jag har inte tagit med statistic från 2011 och längre bakåt i tiden men Sävehof har totalt sett haft det ganska lätt för Ystad IF historiskt sett.



Sammanfattningsvis så tycker jag att Sävehof är lite på gång trots två förluster, två oavgjorda och en vinst på de fem senaste. Förlusterna har varit med ett mål och i de oavgjorda matcherna har det varit tufft motstånd. Ikväll ställs de mot ett Ystad som famlar efter formen och har inte hittat den ordentligt sedan serien dragit igång igen efter VM-uppehållet. Sävehof har slagit Guif på bortaplan och tagit en poäng på bortaplan mot Alingsås och dessa två lag är snäppet vassare än de som står på andra sidan planen ikväll, Ystad IF. Jag tycker att Sävehof ska ha bra chans att ta med sig två poäng hem till Göteborg!

Mitt enda spel i matchen blir alltså Sävehof rak @ 2,20 och jag investerar 3/5 units på detta spel.



För de som vill ha högre odds tycker jag att oddsen är bra på följande spel:

Sävehof -1,5 @ 2,55
Sävehof att vinna med 1-3 mål @ 3,30
Sävehof att vinna med 4-6 mål @ 5


Om jag skulle lägga något mer spel än det enda jag spelat just nu i den här matchen så lägger jag till de här i reken eller i kommentarerna under.

Lycka till med era spel ikväll grabbar och töser!

/Westah



För mer spelförslag följ gärna mig på twitter @WestherAnton
Spreadsheet: http://www.spreadsheet.se/westahbalonmano

This is the stats tab
This is the post tip