Speltips

Speltips MFF - Jönköping Södra

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-03-07 16:00 Spela här

Speltips MFF - Jönköping Södra
Land: Sverige Liga: Svenska Cupen
Odds: 1.80 Speltips: MFF ö2,5 mål
2015-03-07 16:00 MFF - Jönköping Södra MFF ö2,5 mål 1.80 Polsater

MFF ö2,5 mål mot Jönköping Södra.

Skåningarna agerade bankomat 2014 då de i stort sett aldrig svek hemma på Swedbank. Det har inte börjat sämre i år, då Hareides gäng täckt hcp-linor två gånger om. Jag tror man har goda chanser att göra en hel del mål även i lördagens match på Malmö IP.

1 Malmö FF 2 2 0 0 8-0 6
2 Jönköpings S 2 2 0 0 6-1 6
3 Assyriska 2 0 0 2 0-5 0
4 Hudiksvall 2 0 0 2 1-9 0

Det är alltså gruppfinal och J Södra måste vinna för att vinna gruppen. Det hade ju gått att få en enklare uppgift. Smålänningarna har dessutom ett par avbräck: Tommy Thelin (29/13), mb Calisir (27/1), Rönneklev (21/0), Joakim Karlsson (23/0) saknas. Siffrorna inom parentes är matcher/mål i Superettan i fjol.

Truppen:
Anton Cajtoft, Damir Mehic, Tom Siwe, Sebastian Holmqvist, Max Watson, Tobias Nilsson, Midhad Jukovic, Robert Gojani, Fredric Fendrich, Tim Söderström, Kirill Laptev, Ronny Sabo, Jesper Svensson, Daryl Smylie, Liridon Silka, Markus Tegebäck, Daniel Koutcho, Fredrik Olsson

Man ska inte underskatta J Södra. Det är ett kompetent lag som fått in ett par bra gubbar. Kommer säkerligen ligga i toppen av Superettan.

Men. MFF är MFF. Det finns en hel del som pekar på att inget lag är nära skåningarna i år. Man ska väl passa sig för att dra för stora växlar av matcherna MFF spelat i cupen hittills, men det har sett riktigt bra ut. Laget har skapat enormt mycket chanser och anfallsspelet har verkligen fungerat. Detta trots att man har en hel del nya spelare som ska matchas in i laget. Att Hareide tar cupmatcherna på allvar råder det inga tvivel om, det är tävlingsmatcher som ger en möjlighet att spela ihop en elva till det riktiga allvaret:

- Vi tar varje match på allvar och vi vill gärna spela samman vårt lag i år för att bli lika bra, eller ännu bättre än vad vi var i fjol. Jag tror att det gör att spelarna har lätt att fokusera.

- Vi borde helt klart gjort fler mål mot Assyriska och Hudiksvall, men jag ser hellre att vi kommer till farliga lägen och missar, än att vi inte kommer till några målchanser alls. Vi måste bara bli bättre på våra avslut.

Avgörande cupmatch inför hemmafansen. J Södra är inget baconlag, men MFF kommer nog köra över en hel del lag på hemmaplan även den här säsongen. Skadeläget är positivt då man även fått in Simon Kroon i truppen:

Robin Olsen, Zlatan Azinovic.
Pa Konate, Yoshimar Yotún, Anton Tinnerholm, Filip Helander, Erik Johansson.
Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Enock Kofi Adu, Tobias Sana, Erdal Rakip, Markus Rosenberg, Pawel Cibicki, Jo Inge Berget, Agon Mehmeti, Erik Andersson, Simon Kroon.

Startelvan väntas bli samma som i de tidigare matcherna (bästa möjliga alltså).

Med de avbräcken J Södra har, det faktum att matchen ändå har en del betydelse och att MFF tar den på största allvar gör att jag tror MFF tar en ny klar seger här. Det skiljer helt enkelt för mycket mellan toppen av Superettan och MFF just nu. Mot Assyriska kunde MFF gjort 5 mål i första halvlek, men ineffektiviteten gjorde att det blev blott 2. I andra halvlek var matchen helt klar, vilket gjorde att det blev avslaget (blev ändå 3-0 till slut). Jag tror att J Södra kommer bjuda upp lite bättre, men det behöver inte vara negativt. Förhoppningsvis gör det att MFF-spelarna är mer alerta och fokuserade, mer på tå.

Ska vi säga

3/4-1 till slut?

@nokkan21

Polsater - 06 Mars, 2015, 20:51

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!