Underbart Stockholmsderby att vänta på Friends arena när AIK tar emot Hammarby i Svenska Cupen. 41 000 stolar väntas vara fyllda och på en nylagd gräsmatta i Solna tror jag att AIK kommer visa sig vara det tyngre laget av de båda.

Svenska Cupen grupp 3
AIK 2 2 0 0 7-0 7 6
Hammarby 2 1 1 0 2-1 1 4
Landskrona BoIS 2 0 1 1 1-5 -4 1
Kristianstads FF 2 0 0 2 0-4 -4 0

Matcher
AIK-Landskrona 4-0
Kristianstad-AIK 0-3

Kristianstad-Hammarby 0-1
Hammarby-Landskrona 1-1

AIK har övertygat i inledningen på säsongen. Visserligen mot beskedligt motstånd som Landskrona och Kristianstad, men jag tycker laget känns samspelt och spetsigt offensivt. 4-3-3-modellen passar verkligen truppen där Nabil Bahoui, Henok Goitom och senast Sam Lundholm blir tre jobbiga och rörliga forwards att möta. I dag väntas kvicke norrmannen Fredrik Brustad ta Lundholms plats och det ska bli spännande att se den trion utmana Bajens, enligt mig, inte speciellt imponerande försvarsuppsättning. Jag blev också förtrollad av Bajens spel i Superettan förra säsongen. Men det är en stor skillnad att spela Allsvenskan. Hammarby kommer inte få styra och ställa matcherna på samma sätt som i fjol. Jag tycker som sagt inte heller att backlinje och målvakt är av någon allsvensk toppklass. Philip Haglund och Oliver Silverholt saknas fortfarande men Erik Israelsson, Stefan Batan och Fredrik Torsteinbö är tillbaka i truppen. AIK saknar Panos Dimitraidis som skadade ljumsken mot Kristianstad. Däremot är Per Karlsson, Patrik Carlgren och Fredrik Brustad alltså helt redo för spel. Med Gnagets vassa anfallstrio - Mohammed Bangura redo från bänken - och bolltrygga mittfält Ofori-Etuhu-Blomberg (varit riktigt bra hittills) har jag svårt att se AIK inte vinna den här matchen. Ett derby är ett derby men truppmässigt tycker jag AIK är ett par snäpp vassare. När Hammarby dessutom måste vinna matchen för avancemang - och bara mäktat med två mål framåt mot två division 1-lag - tror jag AIK kommer hitta luckorna de behöver för att ta hem detta.

SPELTIPS
AIK-fansen kommer kräva att de svartgula äger matchen från början. Tycker att Bahoui och Goitom visat fortsatt bra form och med den spetsen och betydligt större bredd bör AIK ta sig vidare. Deltar i Nordicbets tävling med spelet -1 på AIK som alltså måste vinna med två mål (2/5 units).

Hur spelar ni på matchen?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2015-03-06 23.44:39

This is the stats tab
This is the post tip