Blåvitt -1,5 spelas mot Ljungskile i cupen.

Lite samma läge som igår då jag backade upp MFF att göra ö2,5 mål mot J Södra. Nämligen följande: Ljungskile ska inte underskattas, det är absolut inte något baconlag. Är nog snäppet bättre en J Södra t o m och tittar vi på en tänkbar elva:

Robertino Kljajic - Linus Dahl, Steven Old, Petter Björlund, Allan Mohideen - Jakob Olsson, Markus Gustafsson, Aleksandar Kitic, Ken Sema - Jonas Lindberg, Admir Bajrovic.

...så finns det en del bra spelare. Dessutom har man kloke Fredheim vid sidan. Men jag tycker ändå att det ska vara en tydlig skillnad på toppen av Allsvenskan och toppen av Superettan. Ljungskile förlorade klart mot Gefle över två kvalmöten i höstas, vilket bevisar att det trots allt skiljer lite.

Bra skadeläge för IFK, som tagit ut följande trupp:

John Alvbåge, Marcus Sandberg
Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr, Hjalmar Jonsson, Patrick Dyrestam, Tom Pettersson, Haitam Aleesami, Heath Pearce
Sören Rieks, Martin Smedberg-Dalence, Karl Bohm, Gustav Svensson, Jakob Ankersen, Sebastian Eriksson
Lasse Vibe, Mikael Boman, Gustav Engvall

Rapporter från lördagens träning kunde utläsa en eventuell startelva, där Heath Pearce tar plats som mittback:

Sandberg
Salomonsson Bjärsmyr Pearce Aleesami
Ankersen Eriksson Pettersson Rieks
Vibe Boman

En bra och stark elva.

Förutsättningarna inför matchen:

1 IFK Göteborg 2 1 1 0 8-2 4
2 Ljungskile 2 1 1 0 6-1 4
3 Trollhättan 2 0 2 0 3-3 2
4 Myresjö 2 0 0 2 0-11 0

Kryss räcker för Blåvitt ska avancera. Men för att man ska bli seedade (och hemmaplansfördel i kvartsfinalen) bör man vinna.

Förr eller senare måste LSK fram och blotta sig här. Blir det lite ytor lär det smälla när IFKs danskar får kontra. Sen kan man också fråga sig om inte luften går ur LSK om IFK gör 1-0 - då ju LSK behöver göra två mål för att avancera.

Lennartsson vill naturligtvis få en så bra start som möjligt på sitt äventyr som blåvittboss. I det ingår såklart att man inte snubblar hemma mot LSK, att inte gå vidare vore ett fiasko. Det här är en helt avgörande match inför hemmafansen - klarar Jörgen inte av att motivera spelarna inför detta är något fel.

Det ska skilja minst en klass här och jag tycker oddset är tacksamt på IFK.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip