Man United dnb spelas på måndagskvällen.

När Arsenal lottades mot United twittrade jag ut att Arsenal vinner 1/10 avgörande cupmatcher lagen emellan. En överdrift såklart, men jag har oerhört svårt att se mitt kära Arsenal vinna borta i en cup-kvartsfinal mot United.

Van Persie är skadad för United, så en tänkbar elva är

De gea
Valencia, Smalling, Jones, Rojo
Herrera, Blind
Di Maria, Fellaini, Young
Rooney

Arsenal har fortsatt Arteta skadad och nye mittbacken Paulista missar också. Wilshere också out. Tänkbar elva:

Szczesny
Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Gibbs
Coqueloin, Cazorla
Sanchez, Ramsey, Özil
Giroud

Kommentar: Arsenal vann borta mot Man City tidigare i år. Laget hyllades då för att det verkade som att Wenger för en gångs skull hade en game plan. Arsenals game plan var att spela mer defensivt än vanligt, ingen raketforskning, men ändå. Att man hyllades så efter den matchen säger en del om sakernas tillstånd i klubben. För även om formen är riktigt god (10-0-2) så ligger ett fiasko alltid runt hörnet för Arsenal nuförtiden. Förlustmatcherna i den där raden på 12 kom mot Monaco i CL och i derbyt mot Spurs. Lätt de två viktigaste och tyngsta matcherna av de där 12. Bortaspelet är fortsatt dåligt när man möter bra lag. Mer eller mindre klara förluster mot Spurs, Southampton, Chelsea i ligaspelet till exempel. Har rent allmänt svårt att vinna mot toppkonkurrenterna i England och har så haft under en längre period.

United då? Ligger numera efter Arsenal i tabellen och spelet är verkligen sådär långa stunder. Men samtidigt är Old Trafford en borg för laget. Näst bäst poängfacit hemma efter Chelsea. Arsenal var visserligen klart bättre när lagen möttes på Emirates i höstvintras men då tvingades United spela med korpspelaren Blackett och McNair i backlinjen. Arsenal klarade inte ens av att vinna trots spelövertaget och det känns som att United har ett rejält mentalt övertag, vilket inte minns syns i siffrorna inbördes: 11-3-1 på de 15 senaste.

Historia är historia och varje match är unik, men när United ställs mot Arsenal är det som att det händer något med spelarna, de taggar till och levererar en bra prestation. När Moyes var som mest kritiserad förra säsongen och när Arsenal ledde tabellen vann United ändå med 1-0 på Old Trafford exempelvis.

Känslan är att ett bolltrillande Arsenal passar den här United-upplagan rätt så bra. Tror matchbilden kommer bli att Arsenal har något mer boll och för spelet medan United ställer om vasst. Det är intressant att det United-försvar som varit så hånat och kritiserat den här säsongen nu släppt in fyra mål färre än vad Arsenal har gjort. Det säger en del om att kritiken varit lite överdriven samtidigt som Arsenal som vanligt spelat naivt i många matcher. Att Wenger skulle ha en vass gameplan i bakfickan igen tror jag inte. Man ska komma ihåg att City var rejält under isen (och utan Yaya) när Arsenal vann i Manchester, att Gunners ska leverera en ny klockren bortamatch i samma stad, det har jag oerhört svårt att se. Gunners har oerhört svårt på bortaplan och inför ett kokande Old Trafford tror jag Wayne Rooney leder sitt United till avancemang.

Har hursomhelst oerhört svårt att se Arsenal vinna en sån här match.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip