Speltips

Speltips Sverige - Kina

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-03-09 18:30 Spela här

Speltips Sverige - Kina
Land: Int. Liga: Algarve Cup
Odds: 1,775 Speltips: 1:a -1,0
2015-03-09 18:30 Sverige - Kina 1:a -1,0 1,775 Jarelind

Sverige la ut sin startelva redan igår kväll och när det visade sig att Lotta Schelin fanns med så sjönk oddset på raka 1:an med en tiondel eller två på de flesta ställena.
Jag tycker dock det alltjämt finns hyfsat värde i asian hcp -1,0 (dvs pengarna tillbaka vid uddamålsseger).

Elvan (4-1-3-2):
Söberg - Rubensson, Fischer, Berglund, Nilsson - Seger - Jakobsson, Folkesson, Sjögran - Schelin, Asllani

Detta är sannolikt en startelva i VM i sommar, förutom att nu fingerskadade Lindahl ska in i mål.
Söberg fick stå drygt en halvlek senast, hann göra en jätteräddning på ett närskott och nästan rädda en straff, mot Brasilien. Inget större orosmoment i en enskild match så här.
I övrigt kan man vrida och vända lite på om någon annan (Thunebro?, Sembrandt?) ska ta en plats i backlinjen, men som sagt, det känns inte alls otänkbart att detta är "starkast möjliga" i Sundhages ögon just nu.
Jakobsson får gå ner på sin "vanliga" (iaf vanligare) ytterposition, Asllani kanske kommer växa ett litet snäpp bredvid Schelin och Schelin är ... Schelin.

Sverige är inte borta från gruppsegern, det räcker med att vinna matchen samtidigt som Tyskland och Brasilien spelar X. Inte alls otänkbart. När den tidiga gruppen spelat klart vid 17-tiden vet vi dessutom om Sverige har chans på finalplats i turneringen. Just det spelar väl mindre roll för den här reken, men ändå.

Resultaten hittills:
Kina - Brasilien 0-0
Kina - Tyskland 0-2
Sverige - Tyskland 4-2
Sverige - Brasilien 0-2

För er som inte sett Sveriges matcher kan jag berätta att tyskorna hade 2-0 efter bara några minuter, att Sverige såg helt vilset ut första kvarten, men sedan kom in i matchen. 2-1-underläge i paus blev alltså till vinst med 4-2. Sverige var bättre än Tyskland i andra halvlek.
Matchen mot Brasilien var jämn och relativt chansfattig. Sverige bytte på många positioner och spelade med "b-laget" i andra halvlek. Brasiliens mål kom på en direkt frispark i första halvlek och en straff i andra halvlek. Utöver det hade lagen någon enstaka jättechans var. Ovan nämnda skott från nära håll efter en hörna för Brasilien, samt ett friläge för Jakobsson och en volleysnedträff framför öppet mål av Schough.

Med tanke på elvan som startar känns även 2,45 (Expekt ) på Sverige ht/ft lockande.

Vad som talar emot? Att jag inte sett Kinas två första matcher. De kanske har testat en massa grejer och kör "på riktigt" först nu, men det är en risk jag är beredd att leva med.
Matchen sänds på Eurosport. BRA-TYS går samtidigt på Eurosport 2.

Jarelind - 09 Mars, 2015, 13:30

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
slagugglan - 2015-03-09 15:00:24

Har jag fattat rätt så räcker det med seger för Sverige såvida inte Brasilien slår Tyskland. Sverige går till final även om Tyskland skulle köra över Brasilien då inbördes möte räknas vid samma poäng. Har svårt att se Brasilien stå emot starka Tyskor. Fysiska spelet är knappast Brasiliens styrka och på fasta situationer kommer Tyskland att ha goda möjligheter att göra mål.

millionboy - 2015-03-09 13:34:15

Medhåll. Har väldigt svårt att se Kina göra mål på Sverige. Faran är väl 0-0 men Sverige bör sätta minst en kasse. 1-0, 2-0 troliga resultat.