Speltips

Speltips Chelsea - PSG

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-03-11 20:45 Spela här

Speltips Chelsea - PSG
Land: England Liga: CL
Odds: 2.20 Speltips: Chelsea ö1,5 mål
2015-03-11 20:45 Chelsea - PSG Chelsea ö1,5 mål 2.20 Polsater

Chelsea ö1,5 mål blir mitt spel i onsdagens CL.

Chelsea rak seger till under dubbelt eller Chelsea ö1,5 till 2.20? För mig blir valet det senare. 1-0 är det resultatet vi går bet på såklart, å andra sidan är vi vinnare på ett eventuellt 2-2-resultat. Smaken är som baken. Jag tror hursomhelst att Chelsea har mycket bra chans att avancera här.

Bra skadeläge för Chelsea, som dessutom haft ledigt i en lång härlig vecka inför den här matchen. Tänkbar elva Chelsea:

Courtois
Ivanovic, Terry, Cahill, Azpi
Ramires, Matic
Hazard, Fabregas, Willian
Costa

För PSGs del ser det bättre ut nu än i första matchen. Endast Lucas Moura saknas, så en tänkbar elva är:

Sirigu
Wiel, Silva, Marquinhos, Maxwell
Luiz
Verratti, Matuidi
Lavezzi, Ibra, Cavani

Vad ska man säga om första mötet egentligen? Var Chelsea så ointresserat av att anfalla som de verkade eller var det PSG som gjorde "engelsmännen" dåliga? Jag tror att det Chelsea blev lite passiva till följd av en försiktig inställning i kombination med att man blev lite nöjda när det blev mål på deras första anfall i stort sett. Hemma på Stamford Bridge är Chelsea ett annat lag, här tror jag Mourinho skickar ut sina lag med en mer aggressiv attityd och att vi får se ett Chelsea som sätter PSGs försvar på betydligt större prov.
16-4-1 hemma i år (notera att förlusten kom mot Bradford i en match då Chelsea trots allt gjorde ö1,5 mål).

Nu är det inte varje dag Chelsea möter ett så pass bra lag som PSG och dessutom i en ren utslagsmatch i CL. Men hemmastyrkan Chelsea besitter känner ni alla till. Men visst, det skulle kunna bli försiktigt då det som sagt är en utslagsmatch i den finaste av turneringar. Det är dock det andra mötet, vilket gör saker och ting lite speciellt. Första mötet är ofta tillknäppt eftersom en hållen nolla per definition är ett bra resultat för båda lagen. Men i det andra mötet är det alltid någon som måste fram, ett mål kan ställa saker och ting på ända och det kan till slut bli så galet som det blev mellan Real och Schalke på tisdagen.

När matchen börjar är det PSG som är utslagna, det är fransmännen som vid något tillfälle måste fram och blotta sig. Skulle det vara så att Mourinho väljer en avvaktande inställning för att vänta in PSGs schackdrag så kommer det passa Chelsea bra då laget är riktigt vassa i omställningarna. Nu tror jag inte att det kommer bli så, jag tror Mourinho kommer vilja ta kommandot. Det är en höjdarmatch under elljuset på Stamford Bridge, tror Chelsea kommer vara rätt uppumpade direkt.

Får Chelsea utdelning och tar ledningen förändrar det inte saker så mycket för PSG, de måste fortfarande fram, men ett mål innebär isåfall förlängning. Tror därför Chelsea kommer fortsätta fösöka ställa om, ett eventuellt 2-0-mål för hemmalaget hade ju dödat tillställningen.

PSG:s försvar imponerar inte på mig. I en traditionellt sett rätt målsnål liga som Frankrike har de släppt in 24 på 28 matcher, majoriteten av målen har man släppt in på bortaplan. I CL har de släppt till målchanser i stort sett i alla gruppmatcher och jag kan inte riktigt se laget vara tillräckligt bra för att stänga ner Chelsea på bortaplan. Lyckas man hålla koll på Costa så gör Hazard ett genombrott och du får hämta boll i nät. Håller du koll på Hazard gör någon av brassarna något. Håller du koll på brassarna så trycker Fábregas eller Matic in ett långskott. Håller du koll på allt det där kan du ge dig fan på att John Terry pungar in en hörna. Kort sagt, Chelsea hotar på en mängd olika sätt och det har jag svårt att se PSG stå emot över 90 minuter.

Finns gott om krut även på bänken hos ett utvilat Chelsea. För mig är Mourinhos lag bättre än PSG och jag tror man grejar detta. För mig är ett tänkbart scenario att vi får 1-0 i mitten av första och sedan 2-0 på en omställning i mitten av andra.

@nokkan21


Polsater - 10 Mars, 2015, 23:12

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
peekaboo - 2015-03-11 14:53:59

Lite sugen på denna också men sammtidigt minns man ju hur Chelsea parkerade en blå buss framfør eget mål i fjol när läget va "det samma" stor chans att det skjer idag igen om matchen är mål løs i halvtid och då blir det svårt!