Ja, vart börjar man?

Kanske med att läsa holms rek inför det första mötet. Skellefteå har som sagt väntat på att allvaret ska dra igång en väldigt massa veckor nu. Seriesegern har varit klar länge vilket gjort att de kunnat fokusera på att vara topptränade nu när de viktiga matcherna äntligen börjar.

Inte bara att Skellefteå tagit två raka guld, vägen dit är mer eller mindre fantastisk. För två år sen tappade man endast 1 match i slutspelet, förra året blev det 2. Man har alltså hela 24-3 i de två senaste slutspelen, vansinne skulle jag säga!
Och då är det inte någon matchserie som varit vidare jämn utan de tre förlusterna är utspridda i en kvart- och två semifinaler.

Många var vi som trodde det skulle gå tyngre denna säsong då halva laget stack, men det verkar inte spela någon roll vad det står för namn på tröjorna. Vinsterna kommer ändå.

Till reken då:

Brynäs har gått tre stenhårda matcher mot Färjeatad för att ta sig till denna kvartsfinal. De säger utåt att de kan slå Skellefteå men nog är 90% av truppen så pass smarta att de vet om att det är en mer eller mindre omöjlig uppgift.

Skellefteå har fått några lediga dagar och kunnat finslipa på detaljer, och de räknar garanterat både timmar och minuter innan de får komma ut på isen och påbörja vägen mot ännu ett guld.

Mitt speltips blir alltså att Skellefteå ska vinna denna matchserie, med ett handicap på 2,5 till Brynäs.
Skellefteå har alltså råd att förlora en match och vi får ändå in detta. Kan inte se Brynäs ha minsta chans i detta möte men garderar upp lite ifall de mot förmodan skulle knipa en match.

För detta spel får vi 2 gånger pengarna, ett spel Skellefteå alltså klarat av från kvartsfinal till guldet två år i rad!

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip