Speltips Växjö - Örebro

Sport: Ishockey
Spelstopp: 2015-03-13 18:30
Land: Sverige
Liga: SHL
Odds: 2.30
Speltips: Örebro U1.5 mål
Spela på Speltips Växjö - Örebro
Få bonus på 1000 kr
Spela på Örebro U1.5 mål
Örebro under 1.5 mål till 2.30 spelas på Betway. Ett mycket bra odds i mina ögon.

Detta då NA idag skriver att Derek Ryan troligtvis missar morgondagens match. Ryan vann hela SHL:s poängliga och är en spelare som gör sin kedja bättre, och framförallt har han hållit en väldigt jämn hög nivå över hela säsongen där han varit med och bidragit offensivt i princip i varenda match. Det är givetvis ett riktigt tungt avbräck.

Jag är väl medveten om att siffrorna från säsongen som varit talar emot spelet. Örebro har 4-1 i inbördes möten mot Växjö och har klarat av att göra två mål eller mer i samtliga matcher. I Vida Arena har närkingarna lyckas göra åtta mål fördelat på tre matcher under ordinarie tid, efter bland annat en vändning 2-0 till 2-3 i tredje perioden i ett av mötena. Värt att notera: av Örebros åtta mål har Derek Ryan stått för 2+1.

Det har snackats en del om att Växjö haft svårt mot Örebro, och visst, nånting ligger det ju i det då Örebro är det enda laget som Växjö inte lyckades ta tre poäng mot i grundserien. Men så mycket tror jag inte det betyder när det vankas kvartsfinal och väljer därför att inte titta speciellt mycket på siffrorna ovan. Det enda jag tror det kan betyda är att risken för att Växjö kommer underskatta Örebro är obefintlig.

Nu är det slutspel och matcherna kommer se annorlunda ut. Växjö har växt ju längre säsongen gått och min känsla är att smålänningarna har ytterligare en växel att lägga i som Örebro inte riktigt kommer kunna matcha. Växjö har ett så stabilt grundspel att Örebro kommer behöva jobba oerhört hårt för att vaska fram klara målchanser, i synnerhet på bortaplan utan sin poängkung. Dessutom är detta lagens första möte mot varandra i Örebros första slutspel någonsin - jag tror man kommer känna lite på varann till en början.

Så länge Nihlstorp inte slänger in några puckar så tror jag Örebro får det svårt med målskyttet i denna matchserie. På tal om Nihlstorp, så vet vi sedan tidigare att han gillar slutspel. Där finns garanterat en nivå ytterligare att få ut.


Uppdatering 14:42:
Derek Ryan "frisknade till under natten" och är på väg till Växjö i detta nu och det lutar väl åt att han nu kommer spela.

Rekar att vänta in Örebros laguppställning för att kolla om Ryan är med eller inte innan ett eventuellt spel läggs, då spelet bygger mycket på hans frånvaro. Även med Ryan tror jag förvisso att det är ett okej spel till ett så pass högt odds som 2.30, men värdet sjunker ju tveklöst om det är så att Ryan kommer till spel.

EDITERAD 2015-03-13 14.42:51
Spela på Växjö - Örebro hos bet-at-home
Spela nu
nyburgare - 13 Mars 2015 - 14:42
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
grodan67 - 2015-03-13 15:38

Tror du är fel ute här. Trots saknaden av Ryan finns det gott om offensiva krafter att få in 2 puckar.

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: