Då tar vi som vanligt fart mot helgen genom att hitta gott förvaltande av kapital på fredagskvällen. Som vanligt dessutom gör vi det efter en fin vecka här på rekatochklart.

Aberdeen har stått för en remarkabelt bra säsong. Man har legat i topp av den skotska ligan och är faktiskt en genuin utmanare till Celtic om guldet. Senast möttes ju de båda i en seriefinal och då blev det storstryk för Aberdeen, något som jag är övertygad att bottenlaget Motherwell, de stackarna, kommer att få lida för. I synnerhet ser nu laget sin chans att sätta ordentlig press på Celtic eftersom man spelar före dem samt eftersom man gavs en gratismöjlighet att haka på då Celtic mycket överraskande lade bort sin hängmatch och förlorade på hemmaplan mot St Johnstone med 1-0.

Aberdeen är i stort sett omutbara hemma. Man har en förlust på de 14 senaste matcherna och dessutom är resten segrar förutom två kryss. Senaste tidens resultat läses till:

3-0
4-0
3-3
2-0
1-0
3-0

Man har alltså förutom krysset mot Dundee inte bara vunnit fem matcher i rad. Man har vunnit fem matcher i rad utan att släppa in ett enda mål.

Motherwell å sin sida är lika hopplösa borta som Abderdeen är fantastiska hemma. Laget har nu förutom en seger borta mot St Mirren 11 raka förluster på bortaplan. Målskyttet har visserligen fungerat mot lite sämre lag men vad gör det när man släpper in MINST TRE MÅL i varenda match. Motherwells bortarad på sistone läses stolt:

3-2
3-1
4-0
4-1
5-0

Som nio ser, när Aberdeen spelar hemma så rasslar det utav helvete i motståndarnas nät.
När Motherwell spelar borta så rasslar det utav helvete i det egna nätet.
När de båda lagen möts på Aberdeens hemmaplan är jag uppriktigt sagt RÄDD för vad som kan komma att hända.

Aberdeen i storform med revanschlusta och med en färsk gratisgiven inbjudan från Celtic hade gjort kaos med nästan varenda motståndare i den här serien. Aberdeen hemma mot seriens överlägset sämsta bortalag kommer göra processen kort vad gäller spänning, men lång och smärtsam vad gästande Motherwell anbelangar.


Av alla tänkbara målspel som finns att tillgå i Aberdeens favör så tycker jag mig absolut hittat det mest intressanta med högst spelvärde i. Aberdeen har nämligen gjort mål i båda halvlekarna fem matcher i rad då de gjort två eller fler mål. Man gör vanligtvis ett tidigt mål, sitter tillbaka och dödar sedan matchen i andra med ett eller ett par ytterligare mål. Samma scenario är extra troligt idag med tanke på revanschlusta inför hemmafansen och att man vill spänna muskler och gå på knock omgående.

Aberdeen att göra mål i båda halvlekarna ger oförskämt fina 1.91 hos Ladbrokes.

Bonusspel är Rooney att göra mål anytime till 1.80. Irländaren är stekhet och leder dessutom skytteligan.

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

EDITERAD 2015-03-13 07.48:37

This is the stats tab
This is the post tip