Speltips

Speltips IBF Falun v IK Sirius FK

Sport: Innebandy Spelstopp: 2015-03-13 19:00 Spela här

Speltips IBF Falun v IK Sirius FK
Land: Sverige Liga: Superligan Slutspel
Odds: 2,62 Speltips: IBF Falun 4-0
2015-03-13 19:00 IBF Falun v IK Sirius FK IBF Falun 4-0 2,62 IB.

Då var det äntligen dags för mitt blåsvarta lag att kliva in i sitt första slutspel. Lillebror har nu blivit storebror nu när Storvreta aldrig nådde slutspel efter en katastrofal säsong. Ett fint framsteg för klubben som jobbat långsiktigt vilket nu betalar sig. Dessvärre tror jag det tar stopp här nu när man får möta regerande svenska mästarna Falun.

Matchseriespel – Falun att vinna med 4-0 i matcher @2,62 Ladbrokes (3/5)

Falun har en fördel av hemmaplan och börjar givetvis på hemmaplan. Sedan går det varannan gång till skillnad från tidigare år. Att Sirius ska mota Falun på bortaplan ser jag som en omöjlig uppgift nästan. Falun har vunnit 12 av 13 hemmamatcher denna säsong, två efter förlängning.

I grundserien vann Falun både matcherna med 6-2 (h) och 7-4 (b).

Falun går för sitt 3:e raka guld och man har en bra trupp trots att man tappade Alexander Rudd och Billy Nilsson inför säsongen. Man har trots allt spelare som Galante Carlström, Enström, Tiitu, Johansson, Larsson och många fler.

Sirius har hela Superligans bästa poängplockare, tidigare Falunspelaren Billy Nilsson. Lite i skymundan har vi även Dan Johansson som vann hela Superligans assistliga. Lever mycket på dessa två herrar men har även en bra duo i Berlin och Eriksson. Jag tror att Sirius kommer få det tufft mot Faluns fina defensiv som är riktigt starka. Vi har Fernqvist, Carlgren och Holmgren bara för att nämna några som bör stoppa Nilsson, Berlin och Eriksson.

Jag tycker även vi har en liten målvaktskamp. Sirius Petter Nilsson och gjort en godkänd säsong efter att ha varit seriens hetaste målvakt förra året. I Falun har vi dock VM-målvakten Rehn som jag ser som aningen hetare.

Match 3 kommer tv-sändas vilket betyder att mattan rullas in på Faluns hemmaplan. Ingen större nackdel men hade varit en större fördel om den rullats in i Uppsala. Ska Sirius ha någon fördel så är det väl Fyrishov A som är halt. Men Falun har inte haft några bekymmer där. Krossade Storvreta där och vann som sagt mot Sirius i grundserien också.

Sett över det hela tycker jag Sirius är för tunna i spelartruppen för att rå på Falun. Jag vet att 4-0 kan vara lite utstickande. Hur svårt ska det vara att vinna en match tänker många. Men, jag tror att Falun har stora chanser att plocka hem match ett på hemmaplan vilket gör att vi inte kommer få se 2,62 något mer. Falun kommer gå till semifinal. Återstår att se om det bli i fyra raka. Hjärtat hoppas på Sirius med huvudet säger 4-0 till Falun.

IB. - 13 Mars, 2015, 11:24

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!