Boston Bruins vann igår mot Tampa Bay Lightning med 3-2 efter SO. Bruins inledde matchen på ett stålande sätt och tryckte ner Tampa som försvarade passivt i början av matchen. Bruins tog ledningen med både 1-0 och 2-1 tidigt i tredje perioden men Bolts kvitterade genom Namestinkov med ca 12 min kvar av regulation. Efter en mållös övertid där Bruins fick döda ett 4 mot 3 boxlpay gick matchen till straffar där Bergeron och Marchand var distinkta och vann matchen till Bruins fördel. Därmed hittade gårdagens rek på Bruins ML @ 1.847 hem. Skönt!

Washington Capitals - Dallas Stars

Goalies: Holtby (confirmed) vs Lehtonen (probable)

I natt ställs Dallas Stars mot Washington Capitals i en match där Stars kommer in B2B mot ett Caps som måste ta viktiga poäng då lag underifrån börjar ta in på laget som sett så stabila ut.

Washington förlorade senast mot oerhört starka NY Rangers med 3-1 efter händelserik och målrik första period. Rangers utnyttjade ett långt anfall och tog ledningen genom Hagelin, men det dröjde inte länge innan Alexander Ovechkin gjorde sitt 45 mål för säsongen när han kvitterade efter mål i powerplay. Rangers tog på nytt ledningen innan första perioden var färdigspelad och även fast Capitals gjorde två starka perioden var det en viss Cam Talbot som sa nej. Talbot är den stora anledningen till att Capitals inte kunde kvittera matchen då han stod för ett par fantastiska räddningar och han har verkligen växt till en förstamålvakt. Frågan är hur Rangers kommer hantera denna situation man hamnat i. Hur som helst kunde St Louis utnyttja ett 2 mot 1 läge när Capitals i desperation tryckte på i slutminutrarna och satte avgörande 3-1 målet bakom en chanslös Holtby.

Dallas spelade så sent som i går och man stog en snygg vinst mot svårslagna Carolina Hurricanes. Canes som efter en risig höst höjt det defensiva spelet har vita sig väldigt svårslagna, speciellt på hemmais, men det syntes inte igår när Dallas körde över bottenlaget. Efter att Carolina tagit ledningen genom V.Rask stod Stars för de kommande 4 målen varav 3 av dessa kom i första perioden. Det satte Canes i ett tufft läge och även fast man smög sig tillbaka i matchen efter två snabba mål i slutet av tredje perioden kunde P.Eaves sätta spiken i kistan när han satte slutresultatet 5-3 i öppen kasse. Det blir verkligen inget slutspel för Stars i år men laget har verkligen inte slutat spela för det och har vunnit de 4/5 senaste matcherna man spelat.

Nattens match innehåller två av ligans bästa målgörare i A.Ovechkin och T.Seguin och det blir intressant att de H2H duellen mellan dessa två spelare. Båda spelarna blir är livsfarliga i powerplay och det känns som den spelformen blir avgörande i utgången av matchen i natt.

Historia

Historiskt sett brukar Dallas trivas väldigt bra mot Capitals även fast lagen ställs mot varandra väldigt sällan. Stars har vunnit de 8/10 senaste mötena och löst Ö2.5 mål i 8/10 också. Dessutom har 6/10 senaste gått över 5.5 mål.

Skador

Washington: J.Beagle (day-to-day), B.Orpik (day-to-day), M.Green (questionable), M.Latta (day-to-day), J.Erskine, D.Orlov
Dallas: J.Klingberg (questionable), T.Daley (day-to-day), T.Moen, V.Nichushkin, R.Peverley

Jag tror nattens match blir en tuff sådan för båda lagen. Stars som visat prov på fint spel och en väldigt fin offensiv på slutet mot ett Capitals som är i behov av en vinst känns som en vidöppen match där jag tror båda lagen har bra chans att lösa Ö2.5 mål var. Jag har svårt att bestämma mig för vilket lag jag tror och känslan är att det kan blir overtime som avgör vinnanre. 3-3 efter FT är verkligen ingen omöjligt resultat här. För den som vågar gambla lite mer ligger Stars Ö2.5 mål som ett bra alternativ men jag vänder mig stället mot Ö 5.5 mål i matchen då jag ser båda dessa lag ha bra chans att lösa minst 3 mål. Nattens spel blir alltså:

Washington Capitals - Dallas Stars Ö5.5 mål @ 1.961 med 3/6 units hos Pinnacle Sports