Bayer Leverkusen visade skärpa och städade enkelt av jumbon Stuttgart till 2,20 (halvtid/fulltid). Riktigt sexigt utbud på sajten den här helgen och jag tänker komplettera upp detta ytterligare med toppen mot botten i Championship. Eller om ni så vill, ligans bästa anfallslag (74) mot ligans sämsta anfalls- OCH försvarslag (70).

Senaste möte
2014-12-20 Blackpool-Bournemouth 1-6

CHAMPIONSHIP
1. Bournemouth 36 19 9 8 74 39 35 66
24. Blackpool 36 4 10 22 29 70 -41 22

Bournemouth hemma
18 9 6 3 32 21 33

Formen
V, V, O, F, F

Senaste match
Fulham-Bournemouth 1-5

Blackpool borta
18 0 6 12 13 41 6

Formen
F, F, F, F, O

Senaste match
Blackpool-Sheffield 0-1

Har ni sett tabelltoppen i Championship? Om inte kan jag informera att fyra (4) lag står på exakt samma poäng inför lördagens omgång. Bournemouth, Derby, Watford, Middlesbrough och en fjuttig poäng bakom finns Norwich. Även Brentford och Ipswich har fortfarande chansen att komma ikapp. Upplagt för att direktplatserna inte avgörs förrän i den allra sista omgången i vår. Då hoppas Bournemouth givetvis vara ett av lagen. Efter en dålig period har kvällens hemmalag två raka segrar - hemma mot Wolves (2-1) och nu senast förkrossande 5-1 borta mot krisande Fulham. Ett rött kort gjorde att siffrorna rann iväg men det var givetvis grymt skönt för anfallsspelarna Ritchie och Pitman att sätta två vardera. The Cherries har en på pappret säker seger att se fram emot i eftermiddag, då superjumbon Blackpool möter upp. Mittfältaren Harry Arter är avstängd, Yann Kermorgant tillbaka och coach Eddie Howe lär försöka förändra laget så lite som möjligt från sist. Bournemouth har vräkt in mest mål av alla lag med 74 kassar på 36 matcher. Den som kan sin matte märker att de snittar över två mål per match. Och det tror jag de kommer göra även här mot ett Blackpool som snittar över två mål bakåt per bortamatch.

Blackpool har redan gett upp chansen att hålla sig kvar. Det pågår förberedelser för League One-spel redan nu och det kanske inte är så konstigt med hela 17 poäng upp till säker mark. Senaste segern togs den 31 januari hemma mot Brighton. På bortaplan har de inte vunnit EN enda match. En annan aspekt som talar för att Bournemouth vinner säkert är Blackpools resultat mot andra offensivt starka topplag. Torsk med 7-2 (!) mot Watford, 4-0 mot Norwich och 4-0 mot Brentford för ett par veckor sen. Sist lagen möttes blev det 6-1 till Bournemouth så ni börjar förstå var jag vill komma. Laget har också en del skadeproblem.

SPELTIPS
Jag har väldigt svårt att se hur det inte ska skilja minst två bollar mellan dessa två lag. Speciellt när Bournemouth visat gryende dagsform, tabelläget ser ut som det gör och det blev 6-1 i det omvända mötet strax före jul. Ladbrokes erbjuder 2,00 gånger insatsen på hemmaseger -2 asian. Då får vi pengarna tillbaka om Bournemouth inte vinner med fler än två bollar (3/5 units).

Hur spelar ni på matchen?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip