Stabil leverans från Bournemouth mot Blackpool (4-0) säkrade dubbla slanten i går. Min första rek för dagen hittas i kvartsfinalen i svenska cupen, där jag är helt inne på Jarelinds tankar om att Elfsborg är en skostorlek större än Hammarby i dagsläget.

Road to the kvartsfinal:

Grupp 3
Hammarby 7 (+2)
AIK 6 (+6)
Landskrona BoIS 4 (-3)
Kristianstads FF 0 (-5)

2015-03-07 AIK - Hammarby 1 - 2
2015-03-01 Hammarby - Landskrona BoIS 1 - 1
2015-02-21 Kristianstads FF - Hammarby 0 - 1

Grupp 4
IF Elfsborg 9 (+9)
IK Sirius FK 6 (0)
Athletic FC United 3 (-5)
IF Brommapojkarna 0 (-4)

2015-02-21 IF Elfsborg - IK Sirius FK 4-0 (1-0)
2015-03-01 Athletic FC United - IF Elfsborg 1-5
2015-03-08 IF Elfsborg - IF Brommapojkarna 1-0 (1-0)

Segern mot Sirius sägs ha varit i överkant, men det går ändå inte att blunda för att Elfsborg gjort jobbet i gruppspelet. Tre raka segrar med 9-1 i målskillnad. Nu väntar årets hittills största höjdpunkt och om inte spelet stämt till hittills - och de ändå vunnit tre raka matcher - tror jag inte att taggningen för Hammarby hemma är en negativ faktor.

Abbas Hassan, Kevin Stuhr Ellegaard
Andreas Klarström, Jesper Manns, Daniel Mobaeck, Anders Svensson, Sebastian Holmén, Adam Lundqvist, Arber Zeneli, Simon Hedlund, Anton Andreasson, Henning Hauger, Marcus Rohdén, Simon Lundevall, Viktor Prodell, Viktor Claesson, Per Frick, Lasse Nilsson

Där har ni truppen till lördagens fajt. Gott om offensiva hot och möjlighet att ställa upp en förhållandevis väloljad backlinje också. Jag är inne på att Elfsborg kommer ta detta. För Hammarbys långa smekmånad tror jag är över. Jag var en av många som charmades över deras speldominans i Superettan. Nanne Bergstrands höga press och spetsiga anfallare var vägvinnande mot underlägsna motståndare. Nu blir det en helt annan grej. Slarvigt sagt är det inte många spelare ur Bajens elva som hade tagit en tröja i Elfsborg. Framförallt backlinje och målvakt tycker jag är långt ifrån lagen i allsvenskans toppskikt. Det tycker jag att vi såg tydligt i derbysegern mot AIK. För med normal effektivitet hos de svartgula hade Bajen släppt in 3-4 bollar en sån där match. Offensiven står sig dock bättre. Kennedy är alltid ett hot med frisparkarna och både Måns Söderqvists löpningar och Linus Hallenius individuella skicklighet kan ta laget en bit. Men jag tror inte Bajen kommer ha speciellt mycket att hämta mot topplagen den är säsongen. I min värld håller inte den defensiven för mer än en mittenplacering i år. Bajen får tillbaka Fredrik Torsteinbo men tveksamt om han slängs in från start.

SPELTIPS
Elfsborg borta innebär att Hammarby riskerar att få smaka på sin egen medicin. Ett rappt passningsspel på konstgräs där Lasse Nilsson, Viktor Prodell, Viktor Claesson med flera kommar få sina lägen mot Bajens, enligt mig, osäkra backlinje och målvakt. Tycker vi får ett otroligt överodds på Elfsborg att vinna både efter halvtid och fulltid. 2,60 hos William Hill kan jag inte motstå när ett allsvenskt topplag möter en nykomling (4/5 units). Tror Elfsborg går ut hårt och ett lag som Bajen trivs inte när motståndaren har bollen för mycket. Det såg vi i stora delar av matchen mot AIK och risken för det är stor även i Borås.

Vad tror ni om matchen?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2015-03-14 23.14:48

This is the stats tab
This is the post tip