Det här känns som den första säsongen på tre år som Bernard Tomic spelar bra utanför Australien. Efter Australian Open har han två kvartsfinaler och en semifinal i bagaget. Vad som däremot inte imponerar lika mycket är back-to-back-förluster mot Donald Young. Amerikanen har visserligen tagit ett steg i utvecklingen i år, men han ska ju inte kunna slå Tomic två gånger på två veckor.

Jag tycker varken att underlaget gynnar eller missgynnar någon av spelarna. Men Tomic såg ut att trivas mycket bra mot Coric i första omgången. Nu ska man inte dra några förhastade slutsatser av den vinsten. Coric är fortfarande väldigt valpig och kan åka på stryk lite när som helst mot vem som helst.

Sist Bernard tappade set var mot just David Ferrer i en match som slutade 2-1 till spanjoren. Men det är ingen nyhet att Ferrer tappar en förskräcklig massa set. Sedan inledningen av 2014 har Ferrer spelat 52 matcher på hardcourt och tappat set i 36 av dem. Det betyder alltså att han vinner färre än 30% av sina hardcourtmatcher i raka set.

Kollar man på matcherna i första omgången så var Tomic väldigt solid i egen serve och Ferrer såg rätt rostig ut.

Vi får 1,92 hos Nordicbet på att Tomic tar set. Då åker i alla fall mina polletter in.

This is the stats tab
This is the post tip