Härlig utdelning i går. Började med halvtid/fulltid på hemmaseger för Elfsborg 3-0 (1-0), fortsatte med undern in i Chelski och X2 funkade även mellan Marseille - Lyon. Vore skoj att fortsätta den positiva trenden från helgen med ännu ett underspel i Florens.

Senaste möten
2014-10-26 Milan - Fiorentina 1-1
2014-03-26 Fiorentina - Milan 0-2
2013-11-02 Milan - Fiorentina 0-2

Serie A
5. Fiorentina 26 11 9 6 37 28 9 42
10. Milan 26 8 11 7 37 32 5 35

Viola hemma (11:a)
12 4 6 2 16 11 18

Formen
O, F, V, V, V

Senaste match
Fiorentina - Roma 1-1

Milan borta (13:e)
12 2 7 3 17 19 13

Formen
O, O, V, O, F

Senaste match
Milan - Hellas Verona 2-2

Viktig match för Fiorentina som behöver vinna för att behålla greppet om Europa League-platsen och samtidigt för att vara med i fajten om den sista CL-platsen som Lazio sitter på. Formen är dock lite på nedåtgående. Mohamed Salah kom in som en superinjektion och det kändes som hela laget red på den vågen. En tung vecka har de bakom sig där de först blev totalt överkörda borta mot Lazio, och sedan "bara" fick 1-1 hemma mot Roma i Europa League-mötet. Matcherna duggar tätt och jag tror säkert det är en del slitna ben i laget - samtidigt som anfallsalternativen är sisådär med både Gomez och Beppe Rossi out. Gillar Babacar men han har nyligen varit skadad och är en bit från formen. Känns rätt tunt med bara Salah och Gilardino som målskyttar fullt friska.

Milan har inte speciellt mycket att lira för mer än hedern. Finns inte en rimlig chans att de plockar en Europa League-plats med det ostrukturerade spel som Pippo Inzaghi (inte) lär ut. I kväll har de dessutom en drös med skador att bekymra sig över. Tror dock ändå att det passar dagens Milan bättre att ligga samlat och satsa på kontring, än att blotta det hav som till och med provinslagen utnyttjar på San Siro. Det är sorgligt att se hur de inte kan kontrollera matcherna mot lag på nedre halvan ens på hemmaplan. Viola borta är en match de inte kan gå ut för att vinna, då åker de på storförlust. Tror Inzaghi ändå förstår att här gäller det att vara slug, dra tillbaka laget och ta chanserna som kommer. Då är Milan som bäst, när de får lita på den individuella skickligheten hos spelarna i stället för när de möter etablerade försvar.

Preliminära startelvor (Gazzetta dello Sport)

Fiorentina (4-3-2-1) Neto - Richards, Rodriguez, Basanta, Pasqual - Borja Velero, Badelj, Fernandez - Diamanti, Ilicic - Gilardino

Saknas: Tomovic (avstängd), Tatarusanu, Rossi, Bernadeschi, Gomez, Pizarro, Savic

Milan (4-3-1-2) Diego Lopez - Abate, Skopa, Mexes, Antonelli - Van Ginkel, Essien, Bonaventura - Honda - Destro, Menez

Saknas: Poli (avstängd), Zapata, De Sciglio, El Shaarawy, Agazzi, Armero, Mastour, Zaccardo, Rami, Montolivio, De Jong

SPELTIPS
Tror Milan är i Florens för en poäng till att börja med. Speciellt med tanke på att de har så många på skadelistan. Senaste tre mötena har det blivit jämna och målsnåla matcher och jag tycker förutsättningarna finns för det igen. Violabenen är nog inte hundraprocentigt fräscha efter cupmatchen mot Roma - och de har haft förtvivlat svårt att luckra upp motståndarna på hemmaplan. Bara fyra segrar på tolv matcher är inte gott nog. Mitt spel i matchen blir under 2,5 mål till trevliga 1,92 hos Betsson .

Hur spelar ni på matchen?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip