Speltips

Speltips Monaco - Arsenal

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-03-17 20:45 Spela här

Speltips Monaco - Arsenal
Land: Frankrike Liga: CL
Odds: 2.20 Speltips: Arsenal ö1,5 mål
2015-03-17 20:45 Monaco - Arsenal Arsenal ö1,5 mål 2.20 Polsater

Arsenal ö1,5 mål blir mitt spel i den här CL-returen.

Engelska lag har knappast rosat marknaden i Europa-spelet och Monaco släpper knappt in mål. Är det här en dåres spel? Kanske är det så, men jag tror Arsenal kan skrapa ihop två baljor här.

Läget i lagen:

Ett okej skadeläge för Arsenal. Debuchy, Arteta, Oxlade-Chamberlain och Wilshere är fortsatt out för Arsenal.

Tänkbar elva:

Szczesny
Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal
Ramsey, Couqelin
Sanchez, Özil, Cazorla
Giroud

Monaco har Andrea Raggi (ordinarie back) out. Frågetecken för rutinerade mf Toulalan samt dessutom Kondogbia och Ferreira-Carrasco. Så något förbättrat läge jämfört med förra mötet.

Subasic
Touré, Wallace, Abdennour, Kurzawa
Toulalan, Kondogbia,
Ferreira-Carrasco, Moutinho, Dirar
Berbatov

Min kommentar: Som Arsenal-supporter var första mötet en stor besvikelse. Monaco saknade halva laget men lyckades trots det vinna helt rättvist på Emirates. Moutinho var kung och flera spelare i backlinjen imponerade kraftigt. Det ska dock sägas att Monaco hade nära nog maxutdelning i offensiven. Första målet kommer från ingenstans och de andra kommer efter huvudlöst försvarsspel från Arsenal. Gunners hade 15 avslut, varav åtminstone 5-6 var hundraprocentiga målchanser (fråga Giroud). Till slut blev det ett mål, det borde blivit MINST två.

Sedan dess har Arsenal fyra raka segrar, där spelet sett bra ut. Var bra borta mot Untied i FA-cupen, överlägsna mot West Ham och klart bättre än Everton. Så formen fortsatt bra med 7-0-1 på de senaste åtta. Plumpen är såklart matchen mot Monaco.

Att jag knappast är Özils största fan vet nog de som följer mig här och på Twitter, men visst, han ser bättre och bättre ut efter sin skada. Sanchez har inte öst in mål på samma sätt som i början av säsongen men är alltid bra, Cazorla fick vila i helgen och borde vara fräsch. Ramsey är förmodligen redo att starta och Giroud är i bra målform. På bänken finns Rosicky, Walcott och Welbeck.

Nu MÅSTE laget tokösa framåt, det finns bra en växel. Arsenal behöver göra minst tre mål för att ha chansen att gå vidare. Sett till förra matchen finns möjligheten till det i allra högsta grad. Gör Monaco ett mål spelar det inte någon jättestor roll, tre mål räcker till förlängning .

Ser man till enbart oddsutvecklingen i det förra mötet så var det inte helt oväntat att Monaco skulle få med sig något från Emirates. Men jag vägrar att tro att ett formstarkt Arsenal inte är ett bättre lag än ett Monaco som alltså ligger fyra i Ligue 1. Frågan är hur Monaco hanterar en situation där de faktiskt har allt att förlora. På Emirates hade de allt att vinna, nu är psykologin omvänd. Hur reagerar ett, på sina håll, orutinerat Monaco om Arsenal får tidig utdelning?

Det vore lite typiskt Arsenal att göra en bra insats här och skrapa fram en hedersam 2-0-vinst, till ingen nytta alls. Monaco rankades som ett av de absolut sämsta lagen inför åttondelarna. Det måste ju visa sig så småningom, hur välorganiserade man än är så borde skillnaden i kvalité visa sig någon gång.
Kanske är jag enögd, men allt gick verkligen fel för Arsenal i första mötet. Ändå skapade man en hel del riktigt bra målchanser och borde gjort fler än det enda mål det till slut blev.

I en retur när man har allt att vinna...blir det retroaktiv utdelning här?

@nokkan21

Polsater - 16 Mars, 2015, 18:24

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
plask - 2015-03-17 17:07:17

Tror få lag har kört en så tokoffensiv mot Monaco det senaste 32 matcherna som Arsenal kmr göra ikv.
Visst är de duktiga defensivt, men gillar spelet

King37 - 2015-03-17 12:57:06

3-0? 0-3? 5-5? Skiter i, bara det blir över 2.5 mål. :)

Honken - 2015-03-17 08:51:35

Monaco har bara släppt in 7 mål på senaste 22 matcher. Dessutom får dem nu tillbaks rutinerade Jeremy Toulalan.

King37 - 2015-03-17 01:49:03

Lets go över 2.5 mål

Honken - 2015-03-16 22:35:42

Spelade på Monaco i första mötet och gör det igen. Nu är det hemmaplan och Arsenal måste gå på offensiv vilket kan öppna upp för kontringar. Dock finns ju alltid en risk att Monaco backar hem då dem eventuellt vill spela ut matchen med 2 måls marginal som dessutom är bortamål. Tycker bolagen underskattar Monaco med tanke på nuvarande odds samt förra som var helt absurt högt.